Hükümette 'Büyükeanne maaşı çatlağı': Bakan Zeybekçi, 'Doğru bulmuyorum'

Hükümette 'Büyükeanne maaşı çatlağı': Bakan Zeybekçi, 'Doğru bulmuyorum'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci "Babaanneye torununa baktığı için para vermek pek doğruma gelmiyor. Onu söyleyeyim" dedi.

Hükümette 'Büyükeanne maaşı çatlağı': Bakan Zeybekçi, 'Doğru bulmuyorum'
16px
24px
15.03.2017 12:41
ABONE OLgoogle

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Zeybekci, "Babaanne Projesi"nde maaş almaya hak kazananların açıklandığının hatırlatılması ve ekonomiye katkı yapıp yapmayacağının sorulması üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Eminim ekonomiye bir katkısı olacak da, benim şahsi görüşüm, Nihat Zeybekci olarak görüşüm; bir babaanneye torununa baktığı için para vermek pek doğruma gelmiyor. Onu söyleyeyim. Bizim değerlerimiz var, Türkiye olarak bizim aile, o sevgi, o içtenlikle ilgili biraz hafif şey yaptığım bir konu o. Ama ekonomik anlamda her halde artı bir desteği, katkısı olacağı da kaçınılmazdır. Annelerin çalışmakla ilgili fırsat bulmaları anlamında da pozitif görüyorum."

'Büyükanne projesi'nde maaş hakkını kazananlar belli oldu

ÇALIŞMA BAKANI: BU İKRAMİYE 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Büyükanne Projesi"nde maaş almaya hak kazananları bugün açıkladı. 

İSO önermişti: Büyükanneye torun maaşı ne zaman başlıyor?

Müezzinoğlu, "Asgari ücretin üçte biri gibi bir rakamı büyükanneye uygun gördük. Bu bir emek hakkı değildir. Bu bir ödül, ikramiye, destektir." ifadelerini kullanmıştı.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde