Hükümet harekete geçti: Halkbank’a THY yöntemi..

Hükümet harekete geçti: Halkbank’a THY yöntemi..

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın Reza Zarrrab (Rıza Sarraf) davasıyla ilişkili olarak ABD’de tutuklanması, hükümeti harekete geçirdi.

Hükümet harekete geçti: Halkbank’a THY yöntemi..
16px
24px
01.04.2017 10:26
ABONE OLgoogle

Bakanlar ortaya atılan iddialarla ilgili Halkbank yönetiminden brifing alırken, bundan sonra izlenecek yol değerlendirildi. 

Halkbank’ın tüm bankacılık faaliyetlerinin uluslararası bankacılık kurullarına uygun olduğu, komşu ülkelerle yapılan ticaretin de BM Güvenlik Konseyi’nin izin verdiği çerçevede olduğu bilgisi aktarıldı. Toplantılara katılan bakanlar, şu değerlendirmelerde bulundular:

Halkbank soruşturması genişletilecek mi?

BELGELER ORTADA

“Halkbank’ta her şey açık ve şeffaf şekilde çalışıyor. Uluslararası kuruluşlara ve ilgililere gönderilen belgelerde de bu böyle. Gönderilen belgelerin hepsinde bankanın uluslararası bankacılık kurallarını ihlal etmediği ortada. Burada yaşanan sorun farklı. Türk bankaları, kendilerine uluslararası camiada önemli alan açtılar. Uluslararası sermaye hareketlerinden pay almaya başladılar. Birileri de kaybetmeye başladı.

Tutuklanan Halkbank müdürüne cezaevi sürprizi: Eşime söyleyin...

Rekabeti yanlış şekilde ve kuralsızca sürdürme çabası bu. Bankacılık işlemleri olarak bakıldığında, ne geçmiş dönem, ne de sonraki dönemde kural dışılık söz konusu değil. İran’la yapılan ticarette, altınla ödeme yapılmasıyla ilgili hiç bir engel yok. Burada yapılan THY’ye yapılmak istenenle aynı. Rekabetin haksız şekilde yapılmasına ilişkin örnek bu.

Eski bakandan kritik Halkbank açıklaması: Sadece bir kişi ceza almakla kurtulamaz...

THY’ye kullanılan yöntemin aynısını kullanıyorlar. Bankanın yaptığı uygulamaların uluslararası kurallara aykırı olduğunu gösteren tek bir belge yok ellerinde. Ne ihlal var, ne de uluslararası suç teşkil eden bir unsur var. Bunların hepsi ortada, gerekli yerlere de iletildi. Banka yönetimi açısından da böyle bir işlem yok. Bunun dışında ortaya atılan bir senaryo varsa, bu özel olarak hazırlanmış demektir.”

Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde