Hollanda'ya giden Bakan Kaya'nın gideceği istikamet kapatıldı, aracı durduruldu

Hollanda'ya giden Bakan Kaya'nın gideceği istikamet kapatıldı, aracı durduruldu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Hollanda'da uçuş izninin iptal edilmesinin ardından Aile ve Sosyal Politakalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ülkeye karayolu ile gitmeye karar verdi. Polis Bakan Kaya'nın aracını durdurdu. Bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hollanda'ya giden Bakan Kaya'nın gideceği istikamet kapatıldı, aracı durduruldu
16px
24px
11.03.2017 20:28
ABONE OLgoogle

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Almanya'dan kara yoluyla Rotterdam'a gideceğinin açıklanmasının ardından Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu trafiğe kapattı.

BAKANIN ARACI DURDURULDU

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının Hollanda girişinde durdurulduğunu ve kendisinin de Bakan Kaya'nın yanına gitmesine müsaade edilmediğini söyledi. Bunun üzerine Türklerden oluşan bir grup bunu protesto etti. Bölgede mahalli sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın programını takip etmek üzere Rotterdam'a giden bakanlık konvoyundaki bir araç ile TRT ve AA ekibinin bulunduğu araçtakilere kimlik kontrolü yaptı.

BAKAN KAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

A Haber'e bağlanan Bakan Kaya açıklama yaptı. Kaya'nın açıklaması şöyle:

“Konsolosluğun 20 - 30 metre kadar yakınındayım.  Vatandaşlarımız ön tarafta bekliyorlar onların da yanına gitmemize izin verilmedi.

Gerçekten akıl almaz olaylar yaşanıyor Avrupa'da.  Biz buraya Türkiye'nin  öz evlatlarıyla buluşmaya geldik. Bu anti demokratik hareketlerin bizi durduracağını sanıyorlarsa yanılıyorlar. İptaller olunca biz de karayolu ile geçtik buraya ama bizim konsolosluğa geçmemize izin verilmiyor.

 Yolda polisler arkadaşlarımızı durdurdular. Toplantı, seyahat hakkı.. Hollanda bu değerlerini gözden geçirmeli. Buradaki Avrupalı Türkler bizim vatandaşamız”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde