Hisseler yüzde 4 düştü: Murat Ülker'den 'çıkış' iddialarına sert yanıt

Hisseler yüzde 4 düştü: Murat Ülker'den 'çıkış' iddialarına sert yanıt

Yıldız Holding, küresel stratejisinin bir parçası olarak Ülker Bisküvi'nin yüzde 21 hissesini İngiltere'de kurulu iştiraki Pladis'e borsa dışında satma kararı aldığını açıklarken, haberin ardından Ülker hisseleri yüzde 4 satıcılı seyrediyor.

Hisseler yüzde 4 düştü: Murat Ülker'den 'çıkış' iddialarına sert yanıt
16px
24px
23.12.2016 11:54
ABONE OLgoogle

Yıldız Holding, küresel stratejisinin bir parçası olarak Ülker Bisküvi'nin yüzde 21 hissesini İngiltere'de kurulu iştiraki Pladis'e borsa dışında satma kararı aldığını açıklarken, haberin ardından Ülker hisseleri yüzde 4 satıcılı seyrediyor. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının Türkiye'yi global lige taşımak olduğunu söyledi.

">23 Aralık 2016

Bazı uzmanlar Yıldız Holding'in varlıklarını yurt dışına taşıyor olabileceği endişesiyle hissenin değer kaybettiğini belirtiyorlar.

Yıldız Holding'den flaş Ülker kararı

Yıldız Holding, atıştırmalık kategorisindeki varlıklarını, hisselerinin tamamına sahip olduğu iştiraki Pladis bünyesinde toplama stratejisinin bir parçası olarak, Ülker Bisküvi'nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 21'ine karşılık gelen 71.8 milyon adet hisseyi Pladis'e borsa dışında satacağını KAP'a duyurdu. Yıldız Holding'in Ülker'de yüzde 49.9 payı bulunuyor.

Açıklamanın ardından yüzde 2 civarı düşüşle açılan Ülker hisseleri gün içinde kayıplarını artırırken, bir ara yüzde 5'e yakın düşüşle 16.76 liraya kadar geriledi. Hisse saat 1306 itibarıyla yüzde 4 düşüşle 16.86 liradan işlem görüyor.

İngiltere merkezli United Biscuits'i Kasım 2014'te satın aldıktan sonra dünyanın en büyük üçüncü bisküvi üreticisi haline gelen Yıldız Holding, küresel markalarını tek çatı altında toplamak amacıyla bu yılın başında Pladis'i kurmuştu.

Hisselerdeki düşüşle ilgili değerlendirmede bulunan ve adının kullanılmasını istemeyen bir analist, "Londra yüksek mahkemesinin, Koza Grubu'nun İngiltere'deki şirketleri üzerinde Türk kayyumların yetkili olmadığı yönünde karar aldığı haberleri çıktı. Bunun üzerine piyasada, 'Ülker de şirketlerini ufak ufak yurtdışına taşıyor' şeklinde bir algı oluştu... Son dönemde Yıldız Holding ile ilgili çıkan söylentiler bu algıda etkili oldu" dedi ve ekledi:

UZUN VADEDE SİNERJİ YARATIR

"Ancak ben bu algıya katılmıyorum. Hisse devir fiyatı açıklanmasa da, Ülker hisselerinin Londra borsasında halka arz planları olan bir şirkete satılması uzun vadede şirket için sinerji yaratacak bir gelişme."

 

GAYEMİZ TÜRKİYE'Yİ GLOBALE TAŞIMAK

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker twitter hesabı üzerinden Yıldız Holding'in Ülker Bisküvi'deki yüzde 21 payını pladis'e devretmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Murat Ülker açıklamasında Yıldız Holding'in sahibi olduğu pladis'in Ülker Bisküvi'yi satın alacağını belirtirken, "Bir büyük adım attık. Türk Yıldız Holding global şirketimiz pladis'i sahiplendi" dedi.

Murat Ülker, "Yanlış anlatma çabaları boşuna. pladis Yıldız Holding'in o da T.C. şirketi ve ailemizin, ve öyle kalacak. Gayemiz Türkiye'yi globale taşımak" yorumunda bulundu.

Yıldız Holding bugün KAP'a yaptığı açıklamada, Ülker Bisküvi'deki yüzde 21 payını hisselerinin tamamına sahip olduğu iştiraki pladis'e devredeceğini bildirirken, açıklamada "Yıldız Holding’in kontrol gücünde herhangi bir değişiklik gerçekleşmeyecektir" denildi.

HİSSE ALIMI

Medyada Kasım ayı ortasında yine Gülen cemaati ile bağlantısı nedeniyle kayyum atanan Kaynak Holding ile bağlantısı olduğu iddiasıyla Yıldız Holding'e de "FETÖ" operasyonu yapılacağına ilişkin haberler yer almıştı. Yıldız Holding bu haberlerin gerçek dışı ve kabul edilemez olduğunu belirterek yasal haklarını saklı tuttuğunu açıklamıştı.

Söz konusu haberler grup şirketlerinin hisselerine sert satışlar getirmiş, daha sonra hisseler Yıldız Holding ve diğer hissedarların alımlarıyla kayıplarını kısmen telafi etmişti.

Ülker hisselerinde yaşanan sert düşüşün ardından Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, Ülker Bisküvi'de yüklü alım gerçekleştirmiş ve 16 Kasım'da KAP'a yaptığı açıklamada borsadan 1,33 milyon adet Ülker hissesi aldığını açıklamıştı.

Ülker hisseleri iddiaların ortaya atıldığı 14 Kasım'da 15,51 liraya kadar geriledikten sonra hissedarların yaptıkları geri alımlarla toparlanmasına rağmen bugün iddialar ortaya atılmadan önceki seviyelere kıyasla yüzde 7,3 değer kaybetti. Aynı dönemde hisse piyasasının geneli ise yüzde 2,8 yükseliş kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde