Hisseler 3'e katladı, patron 10 milyar kazandı

Hisseler 3'e katladı, patron 10 milyar kazandı

Evergrande yükselen satış beklentileri ve geri alımlar dolayısıyla yüzde 132 prim yaparken, patronu da servetine 10 milyar dolar kattı

Hisseler 3'e katladı, patron 10 milyar kazandı
16px
24px
29.05.2017 12:49
ABONE OLgoogle

Hızlı hisse senedi artışıyla Evergrande’nin patronu servetine 10 milyar dolar daha ekledi.

Evergrande'nin yükselen satış beklentileri ve geri alımlarını artırmasıyla, hisseler üçe katlarken şirketin patronu Hui Ka Yan’nın serveti bu yıl yüzde 132 oranında arttı.

Bloomberg Milyarder Endeks’ine göre Hui’nin serveti 17.2 milyar dolara ulaştı ve onu Çin’in en zengin altıncı kişisi yaptı.

Evergrande’nin hisselerinin bu yıl durdurulamaz bir şekilde canlanması,  bir dizi geri alımlar ve bazı müteahhitlerin küçük şehirlerde artan ev satışlarından ve büyük metropollerdeki kısıtlamalardan istifade etmesinden kaynaklanıyor.

Evergrande'nin yükselişi, bu yıl MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde en iyi performans gösteren firmanın sıralamasında Bloomberg tarafından takip edilen en iyimser stok analizcilerinin tahminlerini de aştı.

Hui'nin kazancı, bu yıl Asya'da ikinci sırayı aldı. S.F Holding’den sonra net değeri yüzde 373 oranında artan Wang Wei’nin gerisinde kaldı.

Hui'nin zenginliği bu sene, Alphabet Inc.'in kurucuları Larry Page ve Sergey Brin ve Microsoft Inc'in Bill Gates gibi milyarderlerinkinden daha hızlı yükseldi.


  


Nisan ayında Çinli yetkili makamlar, büyük kentlerdeki ev fiyatlarını dizginlemek için kısıtlamaları artırmıştı. Devlet destekli konutlar hariç yeni konut fiyatları, geçen ay hükümetin izlediği 70 şehrin 58'inde kazandı. Birinci sınıf şehirlerde gayrimenkul fiyatları yavaşlarken, üçüncü sınıf şehirlerde Nisan ayında artış gösterdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde