Hisarcıklıoğlu: Huzur olmadan ticaret olmuyor

Hisarcıklıoğlu: Huzur olmadan ticaret olmuyor

Hisarcıklıoğlu, "Huzur olmadan ticaret, ticaret olmadan da zenginlik olmuyor. Onun için çevre ve coğrafyayla huzur ve barış daha sonrasında ticaret ticaretin akabinde de zenginlik gelir"

Hisarcıklıoğlu: Huzur olmadan ticaret olmuyor
16px
24px
06.07.2016 09:43
ABONE OLgoogle
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle memleketi Kayseri’ye geldi.

Hisarcıklıoğlu, "Huzur olmadan ticaret, ticaret olmadan da zenginlik olmuyor. Onun için çevre ve coğrafyayla huzur ve barış daha sonrasında ticaret ticaretin akabinde de zenginlik gelir. Türkiye ekonomisinde özellikle Başbakanımızın yeni açıkladığı paketler, bunlar yatırım ortamını iyileştirmeye yöneliktir" dedi. 

Merkez Melikgazi İlçesi Hisarcık Mahallesi'ndeki bağ evinde ağaç ve çiçekleri sulayan, komşularıyla bayramlaşarak, hemşehrileriyle özlem gideren TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ekonomik reformları, ekonomik beklentileri ve komşularla ilgili ilişkileri değerlendirdi. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

"Baktığımız zaman Türkiye ekonomisinde özellikle Başbakanımızın son açıkladığı paketler, bunlar yatırım ortamını iyileştirmeye yöneliktir. Bu yatırım hamlelerini çekebilmek ve ekonomiye odaklanabilmek, birinci önceliğimiz olması lazım. Hükümetimizle de biz bunu görüyoruz. Özellikle mutfak çalışmalarında da gerek Bakanlarımızla, gerekse müsteşarlarımızla yapmış olduğumuz çalışmalara katkı vermeye çalışıyoruz. Sürekli reforma ihtiyaç var. Ekonominin en önemli isteği rekabet var dünyada. 200’e yakın ülke var. Herkes birbiriyle rekabet ederken bizlerin de yatırımların cazip hale gelebilmesi, üretimin teşvik edilebilmesi açısından sürekli reform yapılması lazım. Bir reform yapmakla iş bitmiyor. Reform yaptıktan sonra dünyada buna cevabını veriyor. Dünyada rekabet var. Sizin de buna cevap veriyor olmanız lazım." 

"HUZUR OLMADAN TİCARET OLMAZ" 

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin İsrail ve Rusya ile ilişkilerini iyileştirmesine de destek vererek, ilişkilerin düzelmesinin siyaset ve ekonomik açıdan çok büyük yarar getireceğini anlattı. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:"Gerek İsrail, gerekse Rusya uluslararası alanda işbirliği içinde olduğumuz iki ülkeydi. Tabii siyasi alandaki rahatlama ekonomik alana da yansıyacak. Türkiye açısından Rusya bağlamında baktığınız zaman turizm çok önemli. Turizmde özellikle Türkiye’nin birçok noktasında bu işte epey bir mağdur olmuştuk. İnşallah bunun düzelmesi, Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayacak. Yaş meyve ve sebzede de aynı artış olacaktır. Sadece İsrail bağlamında değil, dünya bağlamında baktığımız zaman çok önemli etkilerini göreceğimize inanıyorum." 

TOBB Başkanı Hisarcıkloğlu, yurt içi ve dışındaki Türk vatandaşlarının Ramazan Bayramını kutlayıp, "Bayram tüm Türk milletine kutlu olsun. Herkese mutlu bir bayram diliyorum. Tabii şehit olan asker, polis ve korucularımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar bu vatan için şehit oldular. Bize de onların arkasından dua etmek gelir" dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde