Hintli Dabur, 69 milyon dolara Hobi'yi satın aldı

Hintli Dabur, 69 milyon dolara Hobi'yi satın aldı

Hindistan'ın en büyük 4'üncü kişisel bakım ürünü şirketi Dabur, Türkiye'den Hobi'yi satın aldı.

Hintli Dabur, 69 milyon dolara Hobi'yi satın aldı
16px
24px
27.07.2010 15:02
ABONE OLgoogle

Sabah gazetesinin haberine göre; 125 yıllık Dabur, Türk kozmetik devi Hobi'yi bünyesine kattı. Geçtiğimiz günlerde hız kazanan görüşmeler son aşamaya geldi ve Hobi Kozmetik'i Hintli dev 69 milyon dolara satın aldı. Dabur India'nın Yönetim Kurulu Başkanı Anand Burman, "Bu satın alma bizim için önemli bir basamak oldu. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da büyüyeceğiz" dedi.

60 ülkede faaliyet gösteren ve 750 milyon dolalrık satış yapan Dabur'un CEO'su Sunil Duggal ise Hobi Grup satın almanın 3 şirket üzerinden olduğunu, Hobi Grup'a ait Hobi Kozmetik, Zeki Plastik ve Ra Pazarlama'nın da bu alım çerçevesinde gerçekleştiğini belitti. Duggal, "Hobi'yi bünyemize katarak bir yeni pazara da girmiş olduk. Türkiye bu alanda oldukça önemli ve potansiyeli olan bir ülke. Ürün portföyünde, kategorilerde yeni ve güçlü bir bağ kuracağız" diye konuştu. 1974 yılında kurulan ve 200'den fazla ürün çeşitliliği bulunan Hobi Kozmetik, 35 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

AVİVA CEO'SU ÖNERDİ

750 milyon dolar cirolu şirketin 12 kişilik yönetim kurulunda bulunan Albert Wiseman Paterson Türkiye'yi yakından tanıyor. Uzun yıllar Aviva CEO'luğu yaptı. Hobi Kozmetik'e teklif götürme sürecinde de Paterson'un rolü olduğu belirtiliyor. Yabancı markaların Türkiye'ye olan ilgisi kozmetik ve kişisel ürünler pazarının gelişmesinden kaynaklanıyor. Yıllık ortalama yüzde 30 büyüyen kozmetik ve kişisel ürünler pazarı, geçen yıl 2.5 milyar euroya ulaştı. Türkiye'de kişi başı kişisel bakım harcaması yıllık 11 euro civarında. Avrupa'da ise bu rakam ortalama 80 euroyu buluyor. 2007 yılında da L'Oreal, İpek şampuan markasının da üreticisi olan Canan Kozmetik'in tamamını satın almıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde