Hes Kablo Yönetim Kurulu Başkanlığına flaş atama

Hes Kablo Yönetim Kurulu Başkanlığına flaş atama

Hes Kablo'nun TMSF'ye devredilmesinin ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı'na gelen Abdullah Güzeldülger atandı

Hes Kablo Yönetim Kurulu Başkanlığına flaş atama
16px
24px
20.10.2016 15:30
ABONE OLgoogle

Hes Kablo'nun TMSF'ye devredilmesinin ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı'na gelen Abdullah Güzeldülger yaptığı açıklamada "Hes Kablo yeni yönetimi ile ülke ekonomimize ve istihdama destek olmaya devam edecektir" dedi.

Hes Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Güzeldülger yaptığı yazılı açıklamada, yönetim kurulu başkanı olarak görev yapacağını ifade ederek yeni yönetimin çalışmaları ile ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceğini kaydetti. 

Boydak'a şok: HES Kablo'ya da kayyım atandı

Güzeldülger açıklamasında, "Bilindiği üzere, 11/10/2016 tarihli Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla Hes Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Hes Kablo)'nin Yönetim organının yetkileri tümü ile kayyım olarak TMSF'ye devredilmiştir. HES Kablo Yönetim Kurulu Başkanı olan ben görev yapacağım.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yılmaz Güney, diğer yönetim Kurulu üyeleri olarak ise, Taner Yalçın, Serkan Ertürk, Ramazan Aslan, Ramazan Erikli, Fikret Teke görevlendirilmişlerdir.

Boydak'ın ismi değişecek mi? Yeni başkandan flaş açıklamalar

1974 yılında kurulan Hes Kablo, 2015 yılı verilerine göre İSO 500 listesinde 69. sırada yer almış olup, 12 yıldır kablo sektörünün lideri konumundadır.

Yıllık 1,2 milyar TL cirosu olan firma dünyanın 130'dan fazla ülkesine ihracat yapmaktadır. Yurtiçinde yaklaşık 50 bayisi ile Türkiye'nin her bölgesine ürün ve hizmetlerini sunmaktadır.

TMSF olarak görevlendirildiğimiz tarihten itibaren şirketin faaliyetleri hissedarlar, müşteriler, tedarikçiler ve çalışanların hak ve menfaatleri gözetilerek herhangi bir kesintiye uğramadan devam edecektir.

Hes Kablo yeni yönetimi ile ülke ekonomimize ve istihdama destek olmaya devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

Abdullah Güzeldülger kimdir?
 
TMSF Daire Başkanı olan Abdullah Güzeldülger TMSF’nin Bank Asya’ya el koymasıyla birlikte Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı olmuştu. Güzeldülger aynı zamanda Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Çalışma hayatına Ziraat Bankası Kurumsal Krediler Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak başladı.

1990-2007 yılları arasında Garanti Bankası’nda Müfettiş, Şube Müdürü, Bölge Pazarlama ve Tahsis Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra Arap Türk Bankası A.Ş.’de Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, TMSF bünyesinde Finansman Daire Başkanlığı yaptı.

Halen Türkbank Yönetim Kurulu Üyeliği, Adabank Yönetim Kurulu Başkanlığı, Digiturk Yönetim Kurulu Üyeliği Murahhas Azalığı ve TMSF Tahsilat Daire Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde