Hepsini faiziyle geri alacak .

Hepsini faiziyle geri alacak .

Reza Zarrab’a yakınlığı ile bilinen Abdullah Habbani’nin şirketinden ele geçirilen paralar yarın faiziyle iade edileceği belirtildi.

Hepsini faiziyle geri alacak .
16px
24px
22.12.2014 19:50
ABONE OLgoogle
17 Aralık'ta 2013'te yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda Rıza Sarraf'ın yardımcısı olduğu öne sürülen Abdullah Habbani'de bulunup el konulan 1 milyon tl, 800 bin euro ve 60 bin dolar ile 2 kg külçe altın yarın 55 bin tl'lik faiziyle birlikte iade edilecek.
 
17 Aralık soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, 17 Ekim'de işadamı Reza Zarrab, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında delil bulamadığı gerekçesiyle takipsizlik vermişti. Takipsizliğe itirazların da reddedilmesinin ardından el konulan paralar iade edilecek.  

Zarrab’a yakınlığı ile bilinen Abdullah Habbani’nin şirketinden ele geçirilen paraları yarın iade edileceği belirtildi. Habbani'nin avukatları savcılığa başvurarak 1 milyon TL, 800 bin Euro, 60 bin dolar ve 2 kilo külçe altının iadesini talep etti. Savcılık, yasa gereği değer kaybetmemesi için söz konusu paraları bir devlet bankasına yatırmıştı. Bir yıl içinde Habbani’nin iş yerinden ele geçirilen paralara yaklaşık 55 bin lira faiz geldiği kaydedildi.

2 kg külçe altın ise adliyenin alt katında bulunan adli emanet odasında tutuluyor. Habbani’ni yarın İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek bankadaki paralarını da alabilmek için gerekli imzaları atacağı ve talimat yazısını alacağı ifade edildi. Adli emanetteki altınların da Habbani’ye elden teslim edileceği kaydedildi.
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde