Hazırgiyim ve moda endüstrisinden birlik mesajı

Hazırgiyim ve moda endüstrisinden birlik mesajı

The Core İstanbul’da showroom ve defileler planlandığı gibi devam edecek. MBFWI resmi takviminde yer alan eğlence içerikli diğer tüm aktiviteler iptal edildi.

Hazırgiyim ve moda endüstrisinden birlik mesajı
16px
24px
15.03.2016 08:45
ABONE OLgoogle
Ankara’da yaşanan elim olayın ardından tüm Türkiye bir kez daha kenetlenirken, hazır giyim ve moda endüstrisinin en önemli uluslararası organizasyonları olan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI) ile The Core İstanbul’da showroom ve defileler planlandığı gibi devam edecek. MBFWI resmi takviminde yer alan eğlence içerikli diğer tüm aktiviteler ise iptal edildi.
 
MBFWI ve The Core İstanbul, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ile İstanbul Moda Akademisi’nin (İMA) önemli destekleri ve işbirliğiyle 15-19 Mart tarihleri arasında düzenleniyor. 
 
Tasarım, üretim ve ihracatın lokomotifi olan uluslararası iki büyük organizasyon, tüm paydaşlarıyla  birlikte Türk moda endüstrisinin ortak hedeflerine yürümeye devam edecek. Bu çerçevede İHKİB, MTD, BMD ve İMA’dan  yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:
 
"Yüzbinlerce çalışanımız ve 20 milyar dolara koşan ihracatımız ile bugün her zamankinden daha fazla arzu ile tasarım, üretim ve ihracata odaklandık.  MBFWI ve The Core İstanbul olarak Türk moda endüstrisini ihracat hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak için tasarımcısından, markasına, üreticisinden davetlisine kadar dayanışma içinde çalışmaya devam edeceğiz. Yurt dışından gelecek satın alma heyetleri ile basın için sunum ve defile etkinliklerimizi programımız çerçevesinde aynen devam ettireceğiz. Program kapsamında yapılması planlanan eğlence içerikli diğer tüm aktiviteleri ise iptal ettik.”
 
40 ÜLKEDEN 300’ÜN ÜZERİNDE ALICI BEKLENİYOR

Bu yıl Zorlu Center’da düzenlenecek MBFWI’da 20’yi aşkın tasarımcı, Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonlarını sergileyecek.

Marka ve tasarımcıların koleksiyonlarını ticari faaliyete dönüştürmek ve katma değeri yüksek ihracat sağlamak amacıyla dördüncüsü gerçekleştirilecek The Core Istanbul ise yurt içinden ve 40 ülkeden 300’ün üzerinde satın alma sorumlusunu ağırlayacak. 24 marka ve 23 tasarımcının koleksiyonları, yine Zorlu Center MBFWI Alanı’nda showroom formatında sergilenecek. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde