Hazır giyimciye 100 milyon dolarlık güzel haber

Hazır giyimciye 100 milyon dolarlık güzel haber

Hazır giyimde 1.8 milyar dolara mal olan parite krizinin etkisini kaybettiğini ve ibreyi yeniden yukarı çevirdiklerini söyleyen İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, " Parite patinajının zayıflaması, Ekim’de hazır giyimciye 100 milyon dolar yazdı" dedi..

Hazır giyimciye 100 milyon dolarlık güzel haber
16px
24px
06.11.2015 10:52
ABONE OLgoogle
1 Kasım’da sandıktan tek parti iktidarı çıkmasıyla siyasi belirsizliğin sona erdiğini, ekonomide yeniden istikrarlı bir yönetim beklentisinin oluştuğunu vurgulayan Tanrıverdi, “Yaklaşık bir yıl aradan sonra ilk kez bu kadar umutluyum. Soğuyan çarkları yeniden ısıtıp, ihracattaki kaybı 2016’da kapatacağız” dedi.
 
Türkiye’de imalat sanayinin lokomotif sektörü hazır giyim ihracatında 11 ay aradan sonra ibre yeniden yukarıya döndü.  Kasım 2014’ten bu yana aylık rakamlarda bir önceki yılın gerisinde kalan hazır giyim ihracatı, Ekim’de yüzde 6,5 yükselerek yaklaşık 100 milyon dolar artıya geçti.

Son çeyrekle birlikte başlayan sıçramanın sektöre büyük bir moral olduğunu belirten İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 2016 için artık çok daha umutlu olduklarını söyledi.

2015’in Ocak-Eylül döneminde geçen yıla göre tonaj olarak daha çok ürün ihraç etmelerine karşın 1.8 milyar dolar daha az kazandıklarını hatırlatan Tanrıverdi, şöyle devam etti:
 
2016 İLE BİRLİKTE YENİDEN ATAĞA KALKACAĞIZ

“Kötü gidişi beklentilerimiz doğrultusunda son çeyreğe girerken durdurduk. Parite patinajının zayıflaması ile Ekim’de önceki yılın aynı ayına göre  yüzde 6,5 artışla 1.596 milyon dolarlık hazır giyim ihracatı yaptık. 2014’te bu rakam 1.499 milyon dolardı. Yani geçen yılın aynı ayına göre 100 milyon dolar artıya geçmiş olduk.  Yılın son iki ayını da artıda kapatacağımıza inanıyorum. Son çeyrek, hazır giyim ihracatımız için toparlanma dönemi olacak ve 2016 ile birlikte yeniden atağa kalkacağız.

En büyük pazarımız Avrupa’da büyüme hızının artışına paralel olarak parasal genişleme bekliyoruz.  Haliyle AB ülkelerine ihracatımızda  büyük bir canlanma olacak.Diğer taraftan İran ve bölge ülkeleri ile başta Rusya olmak üzere BDT ülkelerine ihracatımızda büyük bir sıçrama öngörüyorum. Bütün bu beklentiler ışığında sektörel olarak 2016’da 20 milyar dolarlık bir ihracat hedefine odaklandık. Böylece bu yılın kaybını da seneye kapatmış olacağız.”
 
ÜRETİM, İSTİHDAM, İHRACAT ARTSIN TÜRKİYE KAZANSIN

1 Kasım’da sandıktan çıkan sonuçla siyasi belirsizliğin sona erdiğini ve istikrar beklentisinin oluştuğunu anlatan Tanrıverdi, güçlü bir ekonomi yönetimiyle yeniden güven ortamının tesis edileceğine ve üretimin canlanacağına inancının tam olduğunu vurguladı. Tanrıverdi, “Bir yıl aradan sonra ilk kez bu kadar umutluyum. Daha fazla zaman kaybetmeden reformlara ve üretime odaklanalım. Soğuyan çarklar yeniden ısınsın, üretim, istihdam, ihracat artsın, Türkiye kazansın” diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde