Hazine bastı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek inceledi

Hazine bastı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek inceledi

15 Temmuz şehit ve gazileri için hatıra para basıldı

Hazine bastı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek inceledi
16px
24px
31.10.2016 15:29
ABONE OLgoogle

Hazine Müsteşarı Osman Çelik ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a 15 Temmuz şehit ve gazileri için basılan hatıra parayı taktim etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine Müsteşarı Osman Çelik ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Bakanlar Kurulu Toplantısı öncesi gerçekleşen kabulde Başbakan Binali Yıldırım da hazır bulundu.

Hazine Müsteşarı Osman Çelik, 15 Temmuz şehitleri ve gazileri anısına hazırlanan hatıra parayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a takdim etti. Çelik'in Erdoğan ve Yıldırım'a taktim ettiği paraların sunulduğu kutunun içinde şu ifadeler yer aldı: "Milli iradeye karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde başlatılan hain darbe girişiminin, namluların ve tankların karşısına dikilen kahraman Türk milletinin cesareti ve dirayeti sayesinde engellenmişti.

O gece istiklaline ve istikbaline sahip çıkan bu asil milletin evlatları, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet umdesine canları pahasına bağlı olduklarını, dost, düşman herkese göstermişler ve isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır.

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini önlemek için sokaklara dökülen yüzbinlerce, milyonlarca vatandaşımızdan bir kısmı şehadet mertebesine, bir kısmı da gazilik şerefine ulaşmışlardır. Şehitlerimizin aziz hatıraları, gazilerimizin fedakarlıkları asla unutulmayacaktır.

Bu hatıra para, Türk milletinin darbecilere karşı verdiği onurlu direnişi yaşatmak ve şükranlarımızı ifade etmek üzere, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anısına basılmıştır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde