Hayati Yazıcı: ​Hukuk ve adaletten asla ayrılmadım

Hayati Yazıcı: ​Hukuk ve adaletten asla ayrılmadım

Koltuğunu bugün yapılacak devir teslim töreniyle Nurettin Canikli’ye devredecek olan Hayati Yazıcı, bakanlık çalışanlarına dün veda etti.

Hayati Yazıcı: ​Hukuk ve adaletten asla ayrılmadım
16px
24px
30.08.2014 08:49
ABONE OLgoogle
Koltuğunu bugün yapılacak devir teslim töreniyle Nurettin Canikli’ye devredecek olan Hayati Yazıcı, bakanlık çalışanlarına dün veda etti. Konuşmasında hukuk, adalet, sevgi ve hoşgörü vurgusu yaptı. İnsanları hiçbir zaman inançlarına, mezheplerine göre ayırmadıklarının altını çizdi.

 “İnsana insan olarak baktık. En kutsal varlık insan, en üstün güçse hukuk ve adalettir. Asla hukuk ve adaletten ayrılmadık, özen gösterdik.” diyen Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben hukuk ve adalet derken bunun içinde sevgi vesaire sözcüklerini ayrıca tekrarlamıyorum. Çünkü hukuk ve adalet içinde insana has bütün değerler mündemiçtir. Ölçümüz bu oldu. Personelimizi istihdam ederken, görevlendirme yaparken bu ölçütlere dikkat ettik. Elbette ki sapmalarımız olmuştur ama şunu bilesiniz; asla bilerek birisini kayırmak için, bir başkasını ötelemek için hiçbir tasarrufumuz olmamıştır. Bunun meyvelerini de aldığımız kanısındayım. Hizmetler sonuçta ya bereket olarak ya kalite olarak ya üretim olarak millete döner ya da milletin bedduasını alırsınız. Şükrediyorum ki, hep milletini duasını aldık.”

Hayati Yazıcı, gece çoğu zaman evine 23.00’te gittiğini belirtirken, “Benim burada olmam dolayısıyla ‘bakan çağırır’ diye bekleyen arkadaşlarım oldu, çünkü çalışma yürüttük, sohbet etmek için burada bulunmadık ve bu çalışma tarzı itibarıyla ailelerinizin, çocuklarınızın haklarını ihlal etmiş olabilirsiniz.” diyerek bakanlık çalışanlarından helallik istedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde