Hattat’a şok! 'Diamond'a yine izin çıkmadı

Hattat’a şok! 'Diamond'a yine izin çıkmadı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, yapımı yılan hikayesine dönen Maslak’taki Diamond of İstanbul projesine yine onay vermeyip, emsal artışına sınırlama getirdi.

Hattat’a şok! 'Diamond'a yine izin çıkmadı
16px
24px
23.04.2017 11:37
ABONE OLgoogle

İBB Meclisi’nden oy çokluğuyla alınan kararla, bölgedeki yoğun otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla, Hattat’ın projesinden İBB’ye devredilecek otopark alanı karşılığında, Hattat’ın aynı alanı zemin üstünde kullanmasına izin veren plan notu değişikliği yapıldı.

Başkan’ın arka bahçesi: Hattat izni nasıl aldı?

Firma tarafından inşaatın bodrumunda İBB’de devredilecek otopark alanıyla ilgili, 17 Mart 2011 tarihli imar plan tadilatında yer alan, “Emsalden kazanılan inşaat alanına eklenecektir” ibaresi, “İBB’ye devredilecek otopark yapı inşaat alanı, ilave yapı inşaat alanı olarak kullanılacak olup bu alan emsal harici alanlar ile arttırılamaz” şeklinde düzenlenerek, uygulamada ortaya çıkabilecek muhtemel karışıklığın önüne geçildi.

Hattat'ın skandal o mektubunu okutmadılar

Yani, “Emsalden kazanılan inşaat alanına eklenecektir” maddesi ile uygulamada daha fazla inşaat yapılabilmesi yönünde yorumlanabilecekken, “İlave yapı inşaat alanı olarak kullanılacak olup bu alan emsal harici alanlar ile arttırılamaz” şeklindeki düzenleme ile otopark alanı olarak İBB’ye devredilen alanın birebir karşılığı, Hattat’ın inşaatında kullanıma verilmiş oldu. 

Hattat'a milyarlık izin tartışma çıkardı

Fatma Aksu/Hürriyet
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde