Hastane otoparkında İSPARK tartışması

Hastane otoparkında İSPARK tartışması

Türk Böbrek Vakfı’na ait İstanbul’daki Hizmet Hastanesi’nin ücretsiz otoparkına İSPARK’ın el koyması kavga çıkardı.

Hastane otoparkında İSPARK tartışması
16px
24px
27.03.2014 08:57
ABONE OLgoogle
Türk Böbrek Vakfı’na ait İstanbul’daki Hizmet Hastanesi’nin ücretsiz otoparkına İSPARK’ın el koyması kavga çıkardı. Hastaneye gelen hastalar ve yakınları mağdur oldu. Büyükşe-hir’in ‘değnekçilerden kurtardık’ açıklamasına Vakıf Başkanı’ndan sert tepki geldi

İstanbul Bahçelievler’de bulunan Türk Böbrek Vakfı  ve Hizmet Hastanesi’nin hasta ve yakınlarının ücretsiz olarak kullanımına tahsis edilmiş alanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü’nce İSPARK’a verilmesi çok sayıda hasta ve yakınını mağdur etti. Hastane yönetimi 10 yıldır Bahçelievler Belediyesi’ne işgaliye bedeli ödenmesine rağmen haber verilmeden böyle bir karar alınması karşısında şaşkınlığa uğradıklarını belirtti.

İLÇE BELEDİYESİNİN HABERİ YOK

Hastane yönetiminin işgaliye bedeli ödediği Bahçelievler Belediyesi yetkilileri kendilerinin de mağdur olduğunu belirtti. “Tüm bölümlerdeki yetkililerle konuştuk  bu durumdan kimsenin haberi yok. Büyükşehir Belediyesi bize haber vermedi. Son derece rahatsızız. Biz yine aylık işgaliye bedelimizi talep edeceğiz” şeklinde bilgi verdi.   

Bunlar palavra yerimizi işgal ettiler

Türk Böb­rek Vak­fı Baş­ka­nı Ti­mur Erk,Bü­yük­şe­hi­r’­in ‘değ­nek­çi­’ sa­vun­ma­sı­na tep­ki­ gös­ter­di. Erk, “10 se­ne­dir bu ala­na iş­ga­li­ye be­de­li öde­yip çok sa­yı­da has­ta ve ya­kı­nı­na üc­ret­siz oto­park hiz­me­ti ve­ri­yo­ruz. Ne değ­nek­çi­li­ği? Çok ayıp bir ke­li­me. Ta­ma­men pa­lav­ra. Ken­di­le­ri­ne ya­kış­tı­ra­ma­dım. Ge­lip ye­ri­mi­zi iş­gal et­ti­le­r” di­ye ko­nuş­tu.

Hasta yakınları mağdur oldu

Has­ta­ne yet­ki­li­le­ri ise oto­park üc­ret alın­ma­sıy­la bir­çok has­ta ve ya­kı­nı­nın mağ­dur ol­du­ğu­nu be­lirt­ti. Ay­nı yet­ki­li “Has­ta­lar haf­ta­da 3 ke­re di­ya­li­ze ge­li­yor.  Oto­park üc­re­ti öde­mek is­te­mi­yor­lar. Mad­di açı­dan zor du­rum­da olan has­ta­la­ra haf­ta­da üç gün oto­park üc­re­ti faz­la ge­li­yor. Du­ru­mun dü­zel­ti­lip İS­PAR­K’­ın ala­nı dev­ret­me­si la­zı­m” de­di. Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı yö­net­me­li­ği­ne gö­re has­ta ve has­ta ya­kın­la­rı­na üc­ret­siz hiz­met ve­ril­me­si ge­re­ki­yor.

DEĞNEKÇİLERDEN KURTARDIK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü konuyla ilgili açıklamasında “Tasarrufumuzda olan alan değnekçi olarak tabir edilen uygulamalardan arındırarak vatandaşların kullanımına açılmıştır” ifadelerini kullandı. Alandaki kullanım hakkının kendile-rine ait olduğunu ileri süren Büyükşehir Belediyesi, İSPARK’ın alanla ilgili  otopark olarak işletme talebinin uygun bulunduğunu ve  alanın İSPARK A.Ş.’ye işletilmeye verildiğini belirtti.
Bugün
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde