Haşim Kılıç bombaladı: 'Bana da fişleme usulü bir liste geldi'

Haşim Kılıç bombaladı: 'Bana da fişleme usulü bir liste geldi'

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç , Adli Yıl Açılış Resepsiyonu'nda gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu

Haşim Kılıç bombaladı: 'Bana da fişleme usulü bir liste geldi'
16px
24px
02.09.2014 03:17
ABONE OLgoogle
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç , Adli Yıl Açılış Resepsiyonu'nda gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu: "Paralel yapı kabul edilemez, ancak suçlama için belge olmalı."

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarından satır başları:

"Paralel yapı" iddialarına ilişkin sorulara yanıt veren Kılıç, böyle bir yapının kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Kılıç, "Bunun için mutlaka ortaya belgenin ve bilginin konması lazım. Belge ve bilgi olmadan insanlar itham edilerek çok ciddi yanlışlar yapılıyor. Hem kendi kurumum hem diğer kurumlar için söylüyorum imzasız, bir yığın dilekçe geliyor, 'şu şucu, bu bucu' diye. Fişlemeler yapılıyor" diye konuştu.

Konuyla ilgili kendisinden bir örnek veren Kılıç, şunları söyledi: "Bana da fişleme usulü bir liste geldi ve ben o listeyi kaldırdım attım, bütün kuruma ilişkin bir listeydi. Ne imza var ne bir şey var hiçbir şey yok. Kendine göre bir fişleme yapmış."

Kılıç, yargı bağımsızlığının önemine de işaret etti. Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın eleştirilerine katıldığını ifade eden Kılıç, "Yargı ele geçirilecek bir kale olarak görülmemeli" dedi.

"Hakimler arasında ciddi bir kamplaşma var" diyen AYM Başkanı "Bu beni çok üzüyor" ifadesini de kullandı.

Kılıç, CHP'nin Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazandıktan sonra başbakanlığı bırakması gerektiği yönündeki başvurusuna ilişkin de "Zaman kısıtlı olduğu için değerlendiremedik ama önümüzdeki günlerin ilk gündem maddesi bu olacak" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde