Hanzade Doğan Boyner'in aylık geliri ne kadar?

Hanzade Doğan Boyner'in aylık geliri ne kadar?

Akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları suçlamasıyla Aydın Doğan ve 47 sanık hakkında 21.5 yıl hapis istemiyle açılan POAŞ davasının üçüncü duruşmasında ilginç gelişmeler yaşandı...

Hanzade Doğan Boyner'in aylık geliri ne kadar?
16px
24px
02.03.2017 08:56
ABONE OLgoogle

Akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları suçlamasıyla Aydın Doğan ve 47 sanık hakkında 21.5 yıl hapis istemiyle açılan POAŞ davasının üçüncü duruşması yapıldı. Hâkim, Doğan’ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti

İşadamı Aydın Doğan ile birlikte 47 kişinin Petrol Ofisi'nde (POAŞ) örgütlü olarak akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları suçlamasıyla açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Mahkemeye ilk kez gelen Aydın Doğan'ın kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ile birlikte 9 sanığın savunması alındı. Aydın Doğan ise avukatları aracılığıyla mahkemeye yurtdışında olduğunu ileterek mazeret bildirdi. Mahkeme mazereti kabul etmedi ve Doğan'ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. 

Doğan'ın yöneticilerinden Yahya Üzdiyen, Petrol Ofisi bünyesinde kurdukları off-shore şirketini vergi kaçırmak amacıyla değil, vergiden kaçınmak amacıyla kurduklarını, bu sayede İngiltere'ye vergi ödemediklerini, bunun da yasalara uygun olduğunu savundu. Çağlayan'daki İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, daha önceki iki duruşmaya gelmeyen sanıkların savunmaları alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kızmıştı! Aydın Doğan zorla mahkemeye getirilecek

HANZADE DOĞAN: GELİRİM 40 BİN TL

Aydın Doğan'ın kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, savunmasından önce yapılan kimlik tespitinde 40 bin lira aylık geliri olduğunu, ekonomi dalında yüksek lisans mezunu ve sabıkasız olduğunu bildirdi.

MÜFETTİŞİ SUÇLADI

Mahkemeye sunduğu yazılı savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Boyner, petrol ürünleri ithalatının tamamının usul ve yasalara uygun olduğunu iddia etti. Kendisi yönetim kuruluna seçildiğinde yurtdışında kurulan POİNT ve POUK şirketlerinin tasfiye aşamasında olduğunu öne sürdü. 56 sevkiyatta eksik beyanname düzenleyerek devleti 6.3 milyon dolarlık vergi zararına uğrattığı suçlamasını kabul etmeyen Boyner, gümrük müfettişlerinin raporunun kasıtlı yazıldığını iddia etti.

Erdoğan’dan Hürriyet'e ve Aydın Doğan'a çok sert tepki: Bedelini ağır ödeyecektir...

HANZADE DOĞAN'DAN GARİP SAVUNMA

Devleti 6.3 milyon dolar zarara uğratmakla suçlanan Doğan Holding'in yöneticilerinden Hanzade Doğan Boyner de ifade verdi. Hanzade Doğan Boyner, ayda bir kez şirketin toplantılarına katıldığını ileri sürerek kendisini savunmaya çalıştı.

MAZERETİ KABUL EDİLMEDİ

Avukatları Aydın Doğan'ın yurtdışında olduğunu için duruşmaya gelemediğini bildirince mahkeme başkanı Mustafa Karayıldız, duruşma gününün belli olmasına rağmen neden yurtdışında olduğunu sordu. Avukatlar önceden karar verilen programı olduğunu söyledi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti Doğan'ın mazeretini kabul etmeyerek bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti. Karayıldız, bir sonraki duruşmaya da gelmezse hakkında yakalama kararı çıkarılacağını söyledi. Duruşma 8 Mayıs'a ertelendi.

Fatih Ulaş/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde