Hani Cumhurbaşkanı kızınca 'Arena' ismi değişmişti! Aynen duruyor...

Hani Cumhurbaşkanı kızınca 'Arena' ismi değişmişti! Aynen duruyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mayıs ayı sonunda spor camiasını yakından ilgilendiren bir çıkış yapmıştı.

Hani Cumhurbaşkanı kızınca 'Arena' ismi değişmişti! Aynen duruyor...
16px
24px
06.07.2017 12:08
ABONE OLgoogle

Kasımpaşa Stadyumu’nda ÖNDER İmam Hatip Gençlik Buluşması’nda stadyumlarda Arena ismine karşı olduğunu söylemişti. Erdoğan, “Kasımpaşa semtinde adım verilen bu yerde bu tören yapılıyor. Burası arena değil burası stadyum. Arenaya karşıyım. Arenalarda insanları kimlere parçalattıklarını biliyoruz. Bakana da talimatı verdim. Arena isimlerini statlardan kaldıracağız. Bizim dilimizde böyle bir şey yok. Arena kavramına karşıyız” demişti.

Bu açıklama sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), içinde “Arena” ifadesi yer alan statların adlarını “Stadyum” olarak değiştirdi. TFF’nin resmi internet sitesinde bulunan program bölümünde, Beşiktaş’ın iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Vodafone Arena’nın adı Vodafone Stadyumu olarak yer aldı.

Galatasaray’ın iç saha maçlarını oynadığı Türk Telekom Arena’nın ismi Türk Telekom Stadyumu, Aytemiz Alanyaspor’un rakiplerini ağırladığı Bahçeşehir Okulları Arena’nın adı ise Bahçeşehir Okulları Stadyumu olarak yazıldı. TFF 1. Lig’e veda eden Şanlıurfaspor’un iç saha maçlarını yaptığı GAP Arena’nın ismi ise GAP Stadyumu olarak değiştirdi.

Ancak TFF resmi internet sitesinde bu düzenlemeleri yaparken bazı stadyumların tabelalarının aynen durduğunu gördük. Öncelikle Fenerbahçe Stadyumu’nun isminin hiçbir zaman Arena olmadığını belirtelim. Sadece basketbol takımının maçlarının oynandığı stadyum Fenerbahçe Ülker Sports Arena ismiyle anılıyor.

Geçtiğimiz günlerde yolumuz hem Galatasaray’ın hem de Beşiktaş’ın stadyumu önünden geçti. Bu yılın şampiyonu Beşiktaş resmi açıklamalarında Vodafone Park olarak kullansa da stadyum üzerindeki tabelasında halen Vodafone Arena ismi duruyor.

Aynı durum Galatasaray Türk Telekom Arena için de geçerli. Tabelalar halen yerli yerinde. Yeni sezona az kaldı. Bakalım bu tabelalar ne zaman değişecek? Takipteyiz…  Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde