Hangisi 'MİT Tırları'yla ilgili doğru söylüyor?

Hangisi 'MİT Tırları'yla ilgili doğru söylüyor?

Bayırbucak Türkmenlerine yapılan yardımlarla ilgili çelişkili açıklamalar

Hangisi 'MİT Tırları'yla ilgili doğru söylüyor?
16px
24px
24.11.2015 06:21
ABONE OLgoogle
Bayırbucak Türkmenlerine yapılan yardımlarla ilgili iktidar temsilcilerinin bir yıldır dile getirdiği farklı açıklamalar akıllarda soru işareti oluşturdu. 

Kamuoyu, hangi açıklamanın doğru olduğu sorusuna cevap arıyor. Kafa karıştıran açıklamalardan bazıları şöyle:
 
Türkmenlere götürülen yardım
 
2 Ocak 2014-Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala: (Bir gazetecinin, MİT TIR'larıyla ilgili çelişkili açıklamalar yapıldığını hatırlatması üzerine) “Çelişkili açıklama?... Yapılacak bir şey yok. Orada Türkmenler var. Onlara götürülen yardım. Herkes işini bilecek.”
 
Yardım getiren bir TIR yok
 
4 Ocak 2014-Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin El-Abdullah: “Türkmenlere yardım getiren bir TIR yok. Geçen hafta İsviçre'den içinde kıyafet olan bir TIR geldi. Ankara'dan ne başka bir yardım ne de silah yardımı alabiliyoruz.”
 
Türkmenlere insani yardım götürüyordu
 
25 Temmuz 2014-Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan: “Bak bunlar Türkmenlere insani yardım götürüyordu. Önünü kesenler belli. Aynı şekilde Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz... Devamlı desteklerini yapıyoruz. Bu konuda onlar bütün gerçekleri biliyor. Yapıyoruz ve bu yardımları yapmaya devam edeceğiz.”
 
Özgür Suriye Ordusu'na gidiyordu
 
18 Mayıs 2015-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay: “Özgür Suriye Ordusu'na gidiyordu. Özgür Suriye Ordusu'nun birinci düşmanı da IŞİD'dir. İzlemiyor musunuz, takip etmiyor musunuz?”
 
Suriye'deki hiçbir gruba silah gönderilmedi
 
20 Mayıs 2015-Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: “Türkiye, Suriye'deki hiçbir gruba silah göndermemiştir. Parti yetkilisi o açıklamayı neden ve hangi temelle yaptı, bunu bilemiyorum.”
 
O yardımlar Türkmenlere gidiyordu
 
20 Mayıs 2015- Başbakan Ahmet Davutoğlu: “Evet söylüyorum. Çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Orada Türkmen kardeşlerimiz katledilecek, biz izleyeceğiz.”
 
Türkeş: Vallahi o silahlar Türkmenlere gitmiyordu
 
3 Haziran 2015- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş: “Burada bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum! Vallahi billahi o silahlar Türkmenlere git-mi-yor-du. Bilerek söylüyorum. Bizim Bayırbucak Türkmenleriyle irtibatımız var. Yurtdışında cerrah, Avrupa'da doktorluk yaparken, Türkmen olduğu için ‘Benim bugün ülkeme sahip çıkmam lazım' deyip oraya dönüp, kendi köylüsünü toplayıp muharip bir grubun başkanı onunla görüştüm. Diyor ki ‘Türkiye'den zaman zaman 10 mermi geliyor, 8'i bölgede satılıyor. Benim talebim; konuşun hükümetle... 10 mermi yerine 20 mermi göndersin, ben 4 mermi ile savaşayım, diyor adam.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde