Hangi holding gayrimenkule girdi?

Hangi holding gayrimenkule girdi?

Son yıllarda birçok şirket ve aile gayrimenkullerini daha değerli hale getirip değerlendirebilmek için ayrı şirketler altında topluyor.

Hangi holding gayrimenkule girdi?
16px
24px
07.02.2014 14:57
ABONE OLgoogle

Hayat Grubu, ağırlıklı olarak kimya ve ağaç sanayi sektörlerinde faaliyet gösteriyor. 1937 yılında temelleri atılan Hayat Grubu’nu kamuoyu Bingo, Test, Has, Molped, Joly, Molfix, Bebem, Papia, Familia, Teno gibi ev temizlik, kişisel bakım ve kağıt ürünleri markalarıyla tanıyor.

Grup 2013 yılını 1 milyar doların üzerinde ciro ile kapattı. Yurtiçinde pazar payını hızla artıran Gru,p Rusya’da da dev bir yatırımın temellerini atmıştı. 100 milyon dolarlık yatırımın 2015 yılında devreye girmesi bekleniyor.

Merkezi İstanbul Altunizade’de bulunan Hayat Holding’in patronları pek medyada yer almaz. Ancak ailenin İstanbul’un değişik noktalarında çok değerli arsaları, gayrimenkulleri olduğu konuşulur. Son yıllarda birçok şirket ve aile gayrimenkullerini daha değerli hale getirip değerlendirebilmek için ayrı şirketler altında topluyor. Bu modaya son katılan aile Hayat Holding’in sahipleri Kiğılı Ailesi oldu.

Geçen hafta Hayat Global Gayrimenkul Anonim Şirketi unvanıyla yeni bir şirket kuran aile hem gayrimenkullerini değerlendirecek, hem de fabrika yatırımlarını bu şirket üzerinden yapacakmış. Başlangıç olarak 50 bin TL sermaye ile kurulan şirkette Ahmet Yahya Kiğılı, Ayşe Vildan Kiğılı, Mehmet Avni Kiğılı, Gülsüm Tuğba Çizmeci, Nida Aydın ortak görünüyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde