Hangi banka genel müdürlüğünü Levent 199 Plaza’ya taşıdı?

Hangi banka genel müdürlüğünü Levent 199 Plaza’ya taşıdı?

Bankalardaki taşınmalar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin en genç bankalarından biri de genel müdürlük binasını Esentepe’deki Levent 199 Plaza’ya taşıdı.

Hangi banka genel müdürlüğünü Levent 199 Plaza’ya taşıdı?
16px
24px
24.07.2015 11:28
ABONE OLgoogle
Türkiye’nin en genç bankalarından Odeabank yılın ilk çeyreğinde Maslak’taki genel müdürlük binasını Esentepe’deki Levent 199 Plaza’ya taşıdı.

Bankayı yakından takip edenler bilirler,  2012 yılında kurulan ve o günden bu yana hızlı büyümesini sürdüren Odeabank, 49’uncu sırada girdiği sektörde yaklaşık üç yıl sonra 13’üncü mevduat bankası, 10’uncu büyük özel mevduat bankası unvanlarını kazandı.

Son verilere göre bankanın halen 54 şubesi ve bin 500 çalışanı bulunuyor. Bunların 500’e yakını ise genel müdürlük binasında çalışıyor. 

Tabii bu hızlı büyüme nedeniyle banka neredeyse kurulduğu günden bu yana eski binasına sığmakta güçlük çekmeye başlamıştı.

Yaklaşık bir yıl önce yeni bina arayışına giren Odeabank 2015 Nisan ayında muradına erdi ve Esentepe’de yer alan Zorlu Gayrimenkul imzasını taşıyan Levent 199 Plaza’ya taşındı. 

Arkadaşımız Esin Çetinel’in edindiği bilgiye göre, banka şu anda 33-39’uncu katlar arasında toplam 8 bin 500 metrekare ofis alanı üzerinde faaliyet gösteriyor. Geçen gün bankanın üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiğimizde konu yeni genel müdürlük binasından açıldı. “Neden yedi kat kiraladınız, bu bina size yetecek mi?” diye sorduğumuz yöneticiler, bunun planlamasını baştan yaptıklarını söyleyip taşınmanın ilginç hikayesini paylaştılar.

Geçen yıl bankanın yeni genel müdürlük binasının Levent 199’a taşınmasına yönelik karar aldıklarını söyleyen bankanın üst düzey bir yetkilisi, “Bu tarihten sonra genel müdürlükteki tüm birim yöneticilerine “2018 yılında kaç kişi olursunuz” diye sorduk. Onların verdiği çalışan sayısına göre Levent 199’da kat kiraladık” dedi. 

“Peki 2018 yılından sonra ne olacak?” sorusuna ise yöneticiler, o günkü ihtiyaca göre yeni kat kiralamaları yapabileceklerini ancak bugünden bir şey söylemek istemediklerini ifade ettiler. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde