Hangi AKP'li müteahhit Darülaceze'nin peşinde?

Hangi AKP'li müteahhit Darülaceze'nin peşinde?

Bugüne dek 72 bin yardıma muhtaç insanı ağırlayan Darülaceze'nin 119 yıllık tarihi binasının bulunduğu Şişli'deki alanın, 'rezidans tehlikesi' altında olduğu öne sürüldü

Hangi AKP'li müteahhit Darülaceze'nin peşinde?
16px
24px
02.11.2014 14:39
ABONE OLgoogle
İstanbul'da gökdelen ve rezidansların sayısı gün geçtikçe artarken, 119 yıllık tarihi Darülaceze binasının bulunduğu alana da rezidans yapılmak istendiği öne sürüldü.

Emlak kulislerinde konuşulanlara göre, AKP'ye yakın inşaat şirketleri, Şişli'de bulunan Darülaceze'ye ait alanda inşaat yapmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başvurdu. Edinilen bilgilere göre, İBB'den inşaat izni isteyen şirketlerden biri Kalyon İnşaat.

Kalyon İnşaat, Darülaceze'ye ait alanda 30-40 katlı rezisans yapmak için başvurdu. Başvurunun önümüzdeki İBB Meclis toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. Şirketlerin önce Şişli Belediyesi'nde nabız yokladığı, buradan olumlu sinyal alamayınca İBB'ye başvurdukları öğrenildi.

Alanda inşaat izninin verilmesi durumunda alandaki tarihi binanın korunup korunmayacağı, Darülaceze'ye ait birimlere ne olacağı ise merak konusu. İnşaata izin verilmesi durumunda Darülaceze'ye ait bazı birimlerin Kayışdağı'ndaki Darülaceze alanına taşınması da konuşulan ihtimaller arasında.

119 YILDIR KİMSESİZLERİ BARINDIRIYOR 

Şişli Okmeydanı'nda bulunan Darülaceze binası, 1895 yılında padişah II. Abdülhamit tarfından 27 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruldu. Giderlerinin tamamını hayırseverlerin bağışları ile karşılayan Darülaceze,119 yıldır bakıma muhtaç kimsesiz, yaşlı ve engelli kişilere, sokağa terk edilmiş 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz olarak ihtiyaçlarını karşılayarak barındırıyor.

Darülaceze'nin Şişli'deki alanında idare binası, sekiz aceze dairesi, çocuk yuvası, revir ve hastane, cami, klise, sinagog, iş ocakları, aş ocağı, fırın, hamam, çamaşırhane, gasilhane, hemşire ve bakıcılar için personel lojmanları, rehabilitasyon merkezi, hayvan kesimhanesi, demirbaş eşya deposu, kuru gıda ambarı, yaş sebze ve meyve muhafaza deposu, buzhane gibi üniteleri içine alan 20 bina bulunmakta. Darülaceze, bugüne dek 29 bini çocuk olmak üzere toplam 72 bin kişiyi ağırladı.
Meltem Yılmaz/Yurt Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde