Hamdi Ulukaya çalışanlarına yüzde 10 hisse dağıtacak

Hamdi Ulukaya çalışanlarına yüzde 10 hisse dağıtacak

Hamdi Ulukaya’nın eski eşi ile yaşadığı ayrılma davası sonrası patlak veren mal paylaşımı süreci ile şirketini iflastan kurtarmak için kredi aldığı...

Hamdi Ulukaya çalışanlarına yüzde 10 hisse dağıtacak
16px
24px
27.04.2016 07:34
ABONE OLgoogle
Hamdi Ulukaya çalışanlarına hisse dağıtacak. İşlemin gerçekleşebilmesi için ise Ulukaya ile eski eşi arasındaki milyar dolarlık mal paylaşımı davasının sonuçlanması ve ardından da halka arz gerekiyor

ABD’nin en büyük yoğurt üreticisi Chobani’nin sahibi olarak adından sık söz ettiren Hamdi Ulukaya dün yaptığı basın açıklamasıyla yine gündeme geldi. Yapılan açıklamalara göre ABD’nin lider yoğurt şirketi Chobani, çalışanlarının şirket büyümesinden pay alacakları bir hisse paylaşım modelini hayata geçirdi. 

Chobani kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya’nın başlattığı bu programdan, yeni işe başlayanlar da dahil olmak üzere tam zamanlı çalışan tüm Chobani personeli yararlanacak.

“Chobani Shares” adı verilen ortaklık programından 26 Nisan 2016 tarihinden itibaren, yaklaşık 2 bin çalışanın yararlanacağını açıklayan Ulukaya, bu yeni programı dünyadaki tüm Chobani çalışanlarının şirketin gelecekteki büyümesinden pay alacakları özel bir hisseödül sistemi olarak tanımladı.

Chobani Shares adı verilen hisse paylaşım modeli ile şirketin gelecekteki değerinin yüzde 10’una denk gelen hisseler, en yüksek değerlerine Chobani’nin halka arzı durumunda ulaşacak.

Ulukaya yaptığı açıklamada bu adımın hep hayali olduğuna işaret ederek, “Bugün, Chobani için yeni bir sayfa açıyoruz. Şu andan başlayarak, hepimiz Chobani’nin geleceğinin bir parçası olabiliriz” dedi. 

BOŞANMA DAVASI VE MAL PAYLAŞIMI NEDENİYLE

ABD basınında yer alan haberlerde ise hisse devrinin arkasında Ulukaya’nın eski eşi ile yaşadığı ayrılma davası sonrası patlak veren mal paylaşımı süreci ile şirketini iflastan kurtarmak için kredi aldığı TPG Capital ile yaşadığı gerginliklerin olduğuna yer verildi.

DAVA DEVAM EDİYOR

Ulukaya’nın duyurduğu ve 2 bin çalışanına hisse devri programının hayata geçmesi için şirketin öncelikle halka arz edilmesi gerekiyor. Ancak bunun gerçekleşmesi için ise Ulukaya’nın eşiyle olan mal paylaşımı davasının sonuçlanması beklenecek.

Ulukaya’nın eski eşi Ayşe Giray’ın değeri 3-5 milyar dolar arasında olduğu tahmin edilen şirketin yüzde 53’lük kısmının kendisine verilemesi gerekçesiyle açtığı dava devam ediyor.

2.5 MİLYAR DOLARLIK MAL PAYLAŞIMI

Ulukaya’nın eski eşi Ayşe Giray ile arasında devam eden mal paylaşımı davasında 2.5 milyar dolara yakın bir miktarın devredilmesi tartışılıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde