Hamdi Akın'ı gururlandıracak atama!

Hamdi Akın'ı gururlandıracak atama!

Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav, Singapur Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Ticaret ve Yatırım Ajansı’nın Türkiye Onursal İş Temsilcisi olarak atandı.

Hamdi Akın'ı gururlandıracak atama!
16px
24px
18.10.2014 07:52
ABONE OLgoogle
Türk işadamları küresel ölçekte önemli görevler üstlenmeye devam ediyor. Son olarak, Türkiye-Singapur İş Konseyi Başkanı olarak görev yapan Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav, Ekim 2014 itibariyle Singapur Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Ticaret ve Yatırım Ajansı'nın (IE Singapore) Türkiye Onursal İş Temsilcisi olarak atandı.

Danışman olarak görev yapacak

Uluslararası Ticaret ve Yatırım Ajansı (IE Singapore) tarafından Türkiye Onursal İş Temsilciliği görevine atanan Süha Güçsav, yeni görevi doğrultusunda iki ülke arasında ilişkilerin bir üst seviyeye taşınması, Türk ve Singapurlu şirketler arasında yeni işbirliklerinin geliştirilmesi gibi konularda danışman olarak görev yapacak.

Ayrıca Singapur ve Türk iş dünyasının daha geniş katılımlı olarak ekonomik ve sosyal kalkınma alanında çalışmalar yapmaları için yönlendirmelerde bulunacak. Singapur Uluslararası Ticaret ve Yatırım Ajansı’nın dünya genelinde toplam 11 tane onursal iş temsilcisi bulunuyor.

IE Singapore yurtdışına açılan şirketlere yol gösteriyor

Singapur Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Uluslararası Ticaret ve Yatırım Ajansı (IE Singapore), Singapurlu firmaların yurtdışına açılarak, yeni işbirlikleri ile uluslararası alanda büyümelerine destek olmak ve beraberinde Singapur'un uluslararası ticaretinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteriyor.

Süha Güçsav Özgeçmiş



1992 yılında İstanbul Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Süha Güçsav, daha sonra Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine 1992 yılında Alexander & Alexander Sigorta Brokerliği A.Ş.’de başlayan Güçsav, 1994 yılında katıldığı Akfen Holding’de Finansman Grup Başkanlığı ve İcra Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Araç Muayene İstasyonları, Mersin Uluslararası Limanı ve İDO’nun özelleştirilmeleri, Akfen GYO’nun kuruluş ve yatırım süreçleri, Akfen Holding ve Akfen GYO’nun halka arzları, iştiraklerden hisse satışları ve uzun vadeli proje finansmanı konularında önemli görevler üstlendi.  

DEİK Türk – Singapur İş Konseyi Başkanı olan Güçsav, 2003 yılından 2010 yılının Mart ayına kadar Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Mart 2010-Mayıs 2012 tarihleri arasında Akfen Holding ve 2000-2012 yılları arasında TAV Havalimanları Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olan Güçsav, 2010 yılı Mart ayından bu yana Akfen Holding CEO’sudur.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde