Haluk Dinçer'den türbülans uyarısı

Haluk Dinçer'den türbülans uyarısı

TÜSİAD eski başkanı ve Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, doların yükselmesinin büyük türbülans yaratacağını söyledi.

Haluk Dinçer'den türbülans uyarısı
16px
24px
01.10.2015 10:48
ABONE OLgoogle
NTV'de 11’de Ekonomi Programı’nda soruları yanıtlayan TÜSİAD eski başkanı Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dinçer, “Türkiye ekonomisini global ekonomiden ayrı düşünmek mümkün değil. Fed’in faiz artırımı sürekli konuşuluyor. Fed’in faiz artırma sürecinin nasıl olacağı önemli. Türkiye aslında şaşırtıcı derecede dirençli bir ekonomi. Bu seneyi yine biz yüzde 3’e yakın büyümede kapatacağız. Global şartlarda bu oran çok iyi. Buna çok şükür demek lazım. Türkiye için iyi bir büyüme var diyebiliriz.” dedi.

EN SIKINTILI KONU DOLARDAKİ YÜKSELİŞ 

Türkiye ekonomisinde en sıkıntılı konunun dolardaki yükseliş olduğunu belirten Dinçer, “Ekonomide en sıkıntılı yer doların hızlı yükselmesi. Türkiye’de ofis binaları, alışveriş merkezleri kiraları döviz bazlıdır. 2,34’ten 9 ay içinde 70 kuruş artış ciddi problem. Faizler 2 puan aşağı yukarı artış var ama kur daha önemli. Doların yükselmesi daha büyük türbülans yaratır.” şeklinde konuştu.

MERKEZ BANKASI'NIN ATACAĞI KURŞUN YOK 

Dinçer, MB’nin rezervlerine bakıldığında çok fazla atacak kurşunu olmadığını söyledi.  Dinçer, “MB Fed’i bekliyor. MB ne yapsa doğrudur dedik, hala görüşümüz aynıdır. MB Fed ile beraber faizi artırabilir. Merkez Bankası’nın kurlarla ilgili olarak yapabileceği çok fazla şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Kur artışından dolayı enflasyon kontrol edilmekten çıktı.” Dedi. Dinçer, yapısal reformların şart olduğuna da vurgu yaparak  “Hükümete kim gelirse gelsin yapısal reform yapması gerekir. Rekabet gücü artmalı ve yatırım ortamı hazırlanmalı.” dedi.  Dinçer yıl sonu itibarıyla Carrefoursa market sayısının 800'e ulaşacağını söyledi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde