Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Akın İpek'den '7 Milyar Dolar' çıktı mı?

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Akın İpek'den '7 Milyar Dolar' çıktı mı?

Koza İpek Holding’e yapılan polis baskınının ardından Bugün TV’de canlı yayına bağlanan Koza Holding ve İpek Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, şu anda işleri nedeniyle İngiltere’de bulunduğunu söyledi.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Akın İpek'den '7 Milyar Dolar' çıktı mı?
16px
24px
01.09.2015 13:12
ABONE OLgoogle
Koza İpek Holding’e yapılan polis baskınının ardından Bugün TV’de canlı yayına bağlanan Koza Holding ve İpek Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, şu anda işleri nedeniyle İngiltere’de bulunduğunu söyledi.

‘Teröre mali destek‘ suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı çıkarılan Akın İpek, “Şu anda İngiltere’de maden çalışmaları nedeniyle sondaj yapıyoruz. Yurt dışında böyle bir girişim yapan bir şirket, nasıl bilgilerini saklayabilir. Bir kuruş kara para bulsunlar, bu parayı kendilerine iade edeceğim, 7 milyar doları kendilerine vereceğim” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında arama kararı verilen şirketlerin bağlı olduğu Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklamalar yaptı.

İşte Akın İpek'in Kanaltürk televizyonunun canlı yayınında yaptığı açıklamalardan satır başları:

Ben az önce tutanağa baktım. Milyarlarca dolarlık şirketin genel merkezine baskın yapıyorsunuz, yatırımcıların aklı karışıyor. Ne biliyor musun 3 tane temel sebebi var.

Birinci neden şöyle, Ereğli Demir Çelik'ten, bizim vakfımıza 122 milyon TL bir para geldiğini iddia ediyorlar. Ben Ereğli Demir Çelik'ten tek bir kişiyi bile tanımam. Benim Ereğli Demir Çelik'ten tek bir kuruş bile almamışımdır. Ben kendi kendine yeten bir şirketim. Kimseden bir katkı almamışımdır. 

İkinci neden ne biliyor musun? 7 milyar dolar gibi bir paradan bahsediyorlar. Bazen şirketler varlıklarını belirli vadelerle açma kapama yaparlar. Bunları alt alta toplamazsanız ortaya 7 milyar dolar gibi bir para çıkıyor. Böyle bir para yok kardeşim. Niye gelmişler biliyor musun, bu 7 milyar doları Masak'a bildirmiş miyiz? Kardeşim bunu bankalara sorun. Bir kere bile ceza almadım. Benim trafik cezam bile olmadı kardeşim.

Benim böyle bir şeyim yok kardeşim.

Yurtdışında zaten, Türkiye'deki madencilik sıkıntılar nedeniyle yurtdışında girişimler yapıyorum. Neden böyle bir şey yapayım. Maden keşfettiğimiz sondajları bile saklıyorum. Bizim yer altındaki madenlerimizde üretilenler belli. Devletimizin imzalamış olduğu bir anlaşma var. Şu anda 2019'a sarktı madenler için. Biz o anlaşmayı 5 yıl önce imzaladık. Benim lime lime şirketimdeki her kuruşun hesabı ortaya çıkar ve uluslararası yatırım bankalarına dağılır. Benim hesaplarımda resmi olmayan tek bir kuruş bile bulamayacaklar. Ben dikkatli yaşadım. Medyadaki şu seviyeye bakın. Ne bel altı küfürler. Bunların organize şekilde olduğu ortada. 

Ben kendi grubumda da yaptığı iş dışında insanların başka bir şeyine değer vermedim. Başka insanlara saygı göstermeyen birisi saygı göremez.

Benim üzüldüğüm şey şu anda görmüş olduğumuz haksızlık. İşlerimizde çok başarılı olduk. Açıktan gelen bir para yok. Halka arz dışında bir para girişim olmadı. Başka para girişi olmadan nasıl iftira atıyorsunuz.

Tutup da benim için, şirketim için akla hayale gelmeyen iftiralar.

Bir insan yalan olduğunu bile bile, açık açık nasıl hakaret edebilir.

Eğer bir baskın yapacaklarsa bankaya baskın yapsınlar. Ereğli Demir Çelik'e sorsunlar. Şirketlerimiz bugün yüzde 10-20 değer kaybetmiş. Değer mi kardeşim?

Söyleyeceklerim bu kadar.

SORU: HER ŞEYİ BİLDİRDİNİZ NASIL OLUYOR DA İFTİRALAR SİZE YÖNELİYOR?

Bu neye benzedi biliyor musun, içinde oturduğunuz evin kapısını girip içeri girmeye benzedi. MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) başkanına da yazılı olarak soracağım. Ben çocuklarımın bile odasına girdiler. Neden girdiniz diye.

MASAK Başkanı beyfendiye ben yazılı olarak da soracağım. Benden isteyip de alamadığınız bir belge oldu mu?

Bana sorulmuş olan tüm sorulara belgeleriyle, bir ilkokul çocuğunun anlayacağı şekilde anlattım. Bir kuruş kara para bulsunlar, hepsini onlara vereceğim.

7 MİLYAR DOLAR

7 milyar dolardan bahsediyorlar.Hepsini onlara vereceğim.

Benim İngiltere’de Türkiye’nin üçte biri kadar saha almışım madencilik faaliyetleriyle alakalı olarak. Gece gündüz çalıştırıyorum, sondaj yapıyorum şu anda burada.

Bir tane kara para bulsunlar, Allah beni kahretsin, bütün parayı kendilerine vereceğim.

Bir tek haksız para bulamayacaklar.

Beni arayanları nezaketen tek tek teşekkür ediyorum.

KILIÇDAROĞLU İPEK'İ ARADI

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek’i telefonla aradı.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun İpek'ten MASAK tarafından şirketlerine yapılan operasyonla ilgili bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği belirtildi. 

Açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın da, İpek Medya Grubu Binasına giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu ifade edildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde