Hakan Fidan o gece: 'Bizi zorluyorlar' demiş

Hakan Fidan o gece: 'Bizi zorluyorlar' demiş

Mehdi Eker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz akşamı ulaşamadığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la 22.30'da görüştüğünü, Fidan’ın kendisine “Bizi zorluyorlar” dediğini anlattı.

Hakan Fidan o gece: 'Bizi zorluyorlar' demiş
16px
24px
25.07.2016 08:47
ABONE OLgoogle
Habertürk yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz akşamı ulaşamadığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la 22.30'da görüştüğünü, Fidan’ın kendisine “Bizi zorluyorlar” dediğini anlattı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Eker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ulaşamadım" dediği MİT Müsteşarı Fidan'la yaptığı görüşmeyi anlattı.

“Dikmendeydim uçak seslerini duydum. Anormal bir şey olduğunu hissettim. Efkan Bey'i (İçişleri Bakanı Efkan Ala) aradım ulaşamadım, Bekir Bey (Adalet Bakanı Bekir Bozdağ) ile görüştüm o da bilmiyordu. Sonra Hakan Bey'e (MİT Müsteşarı Hakan Fidan) ulaştım. Bir sıkıntı olduğunu, nasıl bir sıkıntı olduğunu sordum. 'Bizi zorluyorlar' dedi. Hakan'la benim görüşmem 22.30 sıralarında görüştüm” diyen Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tam darbe olarak tarif etmedi. 'Kimler' dedim, 'Nedir' deyince bana, hava ve jandarma içindeki paralelcilerin harekete geçtiği söyledi. Sesi de kötüydü. 'Çok sıkıntı var' dedi kapattı telefonu. Belli ki var sonuçta bu, öncesinde anlaşılamamışsa üç kişinin karar verip yaptığı bir iş değil. Günler öncesinde hazırlıkları yapılmış.”

Darbe girişimi haberini aldıktan sonra ilk olarak Çankaya Köşkü'ne gittiğini kaydeden Eker, ardından darbecilerin bombalarının hedefi olan Meclis'e gittiğinde gördüklerini ise şöyle anlattı: “Ayrancı tarafından geldik, bize de atış yaptılar. Sabah 06:00 gibi bir hamle daha yapıp helikopterle indirme yapmak istediler. Orda da yine Meclis'in korumaları onlara silahla ateş ettiler, çatışma çıkacak gözleri yemedi, inemeden gittiler. Gece boyunca tanklarla girmeye kalktılar, giremediler.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde