Hakan Ateş 'Kriz' çıkarır demişti! DenizBank patronu Gref’in Bitcoin’le imtihanı!

Hakan Ateş 'Kriz' çıkarır demişti! DenizBank patronu Gref’in Bitcoin’le imtihanı!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, son dönemde popülaritesi giderek artan Bitcoin gibi dijital para birimlerinin küresel ekonomik krizlere yol açabileceği uyarısında bulunmuştu. Patronu ise ..

Hakan Ateş 'Kriz' çıkarır demişti! DenizBank patronu Gref’in Bitcoin’le imtihanı!
16px
24px
20.11.2017 07:44
ABONE OLgoogle

Sanal dünyanın gerçek para birimi Bitcoin. 2008’de Satoshi Nakamato tarafından ortaya çıkarılan kripto para birimi şimdilerde rekor üzerine rekor kırıyor. Düşünün; geçen yıl ekim ayında 1 Bitcoin, 712 dolar seviyesindeydi. Ocak ayının ilk günlerinde 913 dolarda… Son bir yılda öyle hızlı arttı ki ekimde yani sadece 10 ayda 4 bin 400 dolar seviyesine yükseldi. Yetmedi, geçen hafta 7 bin 800 doları aşan bir değere ulaştı. Piyasası 183 milyar dolar olarak gösteriliyor. Değer artışı da hızlı, düşüşü de hızlı oluyor konu sanal olunca. 44 saatte 1.000 dolardan fazla değer kaybedebiliyor.

Ancak ne denirse densin; Bitcoin, kısa zamanın hızlı kazandıran enstrümanlarından… Belki de ilk sırada yer alıyor.

Şimdilerde Bitcoin zenginleri ekonomi basınının en güzel malzemelerinden. 2009’da öğrenciyken aldığı 27 dolarla 5 bin Bitcoin alan Kristoffer Koch bunlar biri… Unuttuğu Bitcoin’leri hatırladığı zaman yani 2013’te dolar milyoneri sınıfına yükseliyor.

Bitcoin'i yanlış harcayanlar da var tabii…

Aslında Bitcoin’in hızlı yükselişini hesap etmeyenler de…

Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili Rus medyasında yer alan ilginç bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Türkiye’yi de yakından ilgilendiren bir haber…

“Gardırobumdaki en değerli eşya”

DenizBank’ın sahibi Rus finans devi Sberbank’ın CEO’su Herman Gref’in Bitcoin’le imtihanı aslında ders niteliğinde. Gref sadece Sberbank’ın değil, DenizBank’ın da kaptanı; Yönetim Kurulu Başkanı…

Bilindiği üzere Rusya, yasal paralar karşısında önlenemeyen yükselişe geçen Bitcoin’e karşı kendi kripto parası CryptoRuble için görüşmelere başladı. İşte o ülkenin bankacılık sisteminin büyük kısmını tek başına karşılayan Sberbank’ın CEO’su ve Denizbank Yönetim Kurulu Başkanı Herman Gref, ilk Bitcoin ile tanışmasını Rus medyasına anlattı. Birkaç yıl önce ilk kez Bitcoin alan Gref, bu parayı saklamak yerine alışverişe harcamış ve bir tişört aldığını dile getiriyor. 12 Bitcoin ile aldığı tişörtün o dönemki değeri ise 5 dolar. Gref, “O dönem Bitcoin’in değeri 0.3 dolardı. Tişört ise 5 dolar. Şimdi bu tişörtü saklıyorum. Gardırobumdaki en pahalı tişört...”

Bitcoin’in güncel değeriyle Gref’in tişörtü şu anda 93 bin 600 dolar seviyesinde…

Yani 363 bin lira…

2000-2007 arasında Rusya’nın Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı yapan Herman Gref’in tişörtü dünyanın en pahalısı olmayabilir. Belki değerli taşlarla süslenmişi de olabilir bir yerlerde…

Ama kesinlikle en fazla merak edileni…

Bundan sonra Bitcoin ile ilgili daha çok hikaye dinleyeceğiz, okuyacağız…

Yükseliş trendi sürdükçe… (Kerem Ülker/Dünya)

Hakan Ateş'ten kehanet: Yeni krizi Bitcoin çıkarır

HAKAN ATEŞ UYARMIŞTI

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, son dönemde popülaritesi giderek artan Bitcoin gibi dijital para birimlerinin küresel ekonomik krizlere yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.

Ateş, “Bir kehanette bulunayım; bundan sonraki ilk büyük kriz ve batış dijital coin’ler ve bu tür yeni tür teknolojilerden çıkacak. Bu konu, tehdidiyle beraber geliyor” diye konuşmuştu.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde