Hak-İş'de ödül alan yönetmen darp edildi

Hak-İş'de ödül alan yönetmen darp edildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı ödül törenini sonrasında olay çıktı.

Hak-İş'de ödül alan yönetmen darp edildi
16px
24px
22.10.2014 23:59
ABONE OLgoogle
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı ödül törenini sonrasında olay çıktı. Başbakan Davutoğlu, Hak-İş'in 39. Kuruluş yıldönümü dolasıyla düzenlenen 3. Emek Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. Davutoğlu, yarışmada  Fıtrat isimli kısa filmiyle birinci olan Yönetmen Suat Eroğlu'na ödülünü verdi.

Filmin Yönetmeni Suat Eroğlu,  salonda gösterimi yapılan filmi sırasında salonda gürültü olmasını eleştirdi. Eroğlu, "Biz sizleri yaklaşık olarak iki saattir dinliyoruz. Hiçbir saygızılıkta bulunmadık. Keşke siz de 10 dakikalık filmimize müdahele etmeseydiniz. Rahatlıkla izleyebilseydik de emeğe saygıyı görebilseydik, Bülent Bey. Filmi Soma'da hayatını kaybeden işçi kardeşlerime adıyorum. İşçi sınıfına selam olsun" diye konuştu. 

Bu sitem üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu şunları söyledi: "Ben Suat'ı ve ekibini tebrik ediyorum. Bu sitemini de tabi anlayışla karşılarız. O da sanatçı olarak da bunu ifade edebilir. Ama bir ülkenin Başbakanı eğer senin filmini 12 dakika ayakta dinliyorsa, seyrediyorsa şu anda o ülkenin başbakanının günlerdir iki aydır ilk defa evdeki çocuklarıma söz verdim. Bu akşam yemekte sizinle beraber olacağım diye. İki aydır ilk defa eve gidecektim. Senin için buraya geldim." Birincilik ödülünü Başbakan Davutoğlu'ndan alan Yönetmen Suat Eroğlu da Başbakana "Size bir sözüm yok, olamaz" dedi. 

GECE YUMRUKLA BİTTİ

Davutoğlu’nun ayrılmasının ardından Bülent Arınç da kürsüye çıktı ve Eroğlu’na yanıt verdi. Eroğlu’nun sahneye kolunun kaldırarak çıktığını anımsatan Arınç, “El kaldırarak slogan atarak... Bunlar geride kaldı. Ben sözlerin altında kalmayacaktım. Emeğe saygı diyerek sayın başbakanımız ifade etti. Çocuklarıyla yemek yemek yerine buraya geldi” dedi.

Eroğlu bu konuşmaların sonrasında dışarıda kuliste arkadaşları ile konuşurken Hak-İş üyesi olduğu belirtilen bir misafir yanına gelerek “Siz, taksimci o. çocukları” diyerek burnuna yumrukla vurdu. Şoka giren Eroğlu ödülü iade etmek istediğini arkadaşlarına iletti. Gelişmeler üzerine dışarıya çıkan Hak-İş üyeleri ise Eroğlu’nu da alarak içeriye girdiler. Yumruk atan misafirin ise önce salonda oturduğu, sonra hızla uzaklaştığı görüldü.

Davutoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, emek için örgütlenen bütün yapıları saygıyla karşıladıklarını söyledi. Davutoğlu, 6-7 Ekim tarihinde bazı illerde meydana gelen olayların insan emeğini yok ettiğini ve insanlık onuruna yapılmış bir saldırı olduğunu ifade etti.  

Gelişmelerin kendilerine huzurun, istikrarın olmadığı yerde emeğin de değerinin olmadığı gösterdiğine işaret eden Davutoğlu, “Huzurun olduğu yerde hak vardır, istikrarın, güvenliğin olduğu yerde özgürlükler kullanılır hale gelir.”dedi. Davutoğlu, konuşmasının sonunda, özgürlüklerin korunması için, huzur olması için güvenlik reformu yaptıklarını sözlerine ekledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde