Hainler 15 yaşındaki Eren'i de şehit etti... Son mesajı 'Biri de demiyor ki Eren Bülbül iyi ki varsın'

Hainler 15 yaşındaki Eren'i de şehit etti... Son mesajı 'Biri de demiyor ki Eren Bülbül iyi ki varsın'

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında PKK'liler ile sıcak temas sağlandığı bildirildi. Çıkan çatışmada 1'i sivil 3 kişi yaralandı. Yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Hainler 15 yaşındaki Eren'i de şehit etti... Son mesajı 'Biri de demiyor ki Eren Bülbül iyi ki varsın'
16px
24px
12.08.2017 09:32
ABONE OLgoogle

Trabzon’un Maçka İlçesi kırsalında PKK’lilerin bulunduğuna istihbaratı üzerine iki gün önce başlatılan operasyonda, bugün saat 15.00 sıralarında PKK'liler ve güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çatışmada yaralanan 2 güvenlik görevlisi ile 1 sivil önce Maçka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 3 yaralı ambulanslarla Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne gönderildi.

1 BAŞÇAVUŞ VE 15 YAŞINDAKİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'li arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor. Saldırıda yaşamını yitiren Eren Bülbül'ün " Biri de çıkıp demiyorki, Eren Bülbül iyiki varsın" paylaşımı Twitter'da TT listesinde birinci sıraya yükseldi.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Maçka kırsalında PKK'lilerle sıcak temas sağlandığını belirterek "O bölgede istihbarat çalışması yapmıştık. 2 gün önce başlatılan bir operasyon vardı. Operasyon kapsamında sıcak temas sağlandı. Sıcak temas bir süre sonra kesildi. Bölgede arama tarama faaliyeti sürüyor" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Maçka ilçemiz kırsalında yapılan istihbarat çalışmaları sonucu 9 Ağustos tarihinde başlatılan operasyon sırasında, 11 Ağustos tarihinde, bugün saat 15.00'te bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmış olup operasyonel faaliyet devam etmektedir."

Valilik'ten yapılan ikinci açıklamada "Evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarınca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarınca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan bir sivil vatandaşımız ile aynı saldırıda yaralanan bir güvenlik personelimiz (Jandarma Astsubay Kidemli Başçavuş) KTÜ Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişmişlerdir" denildi. 

MAYISTA BİR ONBAŞI ŞEHİT OLMUŞTU

Trabzon'un Maçka İlçesinde 16 Mayıs'ta Jandarma ekiplerine PKK'liler ateş açtı. Açılan ilk ateşte Uzman Onbaşı Osmangazi Çetingöz yaralandı, kaldırıldığı hastanede doktorların da tüm müdahalelerine rağmen şehit düştü. Bölgedeki PKK'liler aranıyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde