HSBC de Türk lirası için artık daha karamsar

HSBC de Türk lirası için artık daha karamsar

HSBC dolar/TL kurunun 2016 sonunda 3,25, 2017 sonunda 3,60 olacağını tahmin ediyor

HSBC de Türk lirası için artık daha karamsar
16px
24px
16.11.2016 15:44
ABONE OLgoogle

Kurda yükseliş devam ederken, HSBC stratejistleri dolar için daha önce 2,95 olan yıl sonu tahminlerini 3,25'e çıkardı.

2017 sonu için ise 2,85'ten 3,60'a çekerek önümüzdeki yılın para birimi açısından daha zorlu geçebileceğine işaret etti.

HSBC stratejistleri bugün yayınladıkları raporda, Türk lirasında piyasa hareketlerinin "artan siyasi gerilimleri" yansıttığını ve piyasaların "cari açıkta yeniden artış eğilimi, özel sektörün büyük döviz ihtiyacı ve Merkez Bankası'nın politika duruşu ile elindeki cephanesi"ne daha fazla önem vermeye başladığını söyledi.

HSBC raporunda, "Dolayısıyla, Türk lirası tutmanın, daha çok carry amacıyla, doğru strateji olduğuna artık inanmıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Nomura analistleri bu yayınladıkları notta 'Trumplasyon' senaryosunda baskı altına kalabileceğini söyleyerek kurun 12 ay içinde 3,65 olabileceğine işaret etmişti.

Morgan Stanley ise yurtiçi yerleşiklerin dövize dönmesiyle kurun 3,40'ı bulabileceğini söylemişti. 

TRUMP YENİ ZORLUKLAR YARATACAK

HSBC'nin bugün raporunda, ABD'de başkan seçilen Trump'ın gelişmekte olan ülke para birimleri için yeni zorluklar yaratacağı da belirtildi.

HSBC stratejistleri, ABD'de Trump'ın seçim zaferinin ardından daha önce "en beğendikleri yüksek getirili para birimleri" arasında saydıkları Türk lirası ve Güney Afrika randı hakkında artık boğa görüşe sahip olmadıklarını belirtti.

Raporda, "Küresel ve yerel siyasi risk primlerinin daha kalıcı hale geldiğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde