HGS hatası sürücüleri çıldırttı

HGS hatası sürücüleri çıldırttı

HGS geçişlerinde kartları okunmayan araç sahiplerine en uzak mesafe ücreti kesildi.

HGS hatası sürücüleri çıldırttı
16px
24px
16.03.2013 13:23
ABONE OLgoogle

HGS hesaplarındaki bakiyelerinin bittiğini gören sürücülerin sikayetvar.com’a gönderdiği şikayetler HGS’nin büyük bir hatasını daha ortaya çıkardı.

1 Şubat'tan itibaren köprü ve otoyollarda kartla geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alınca şikayetler de gecikmedi.
 
Daha önce HGS hesaplarından geçiş yapmamalarına rağmen geçiş ücreti kesildiğini iddia eden araç sahipleri şimdi de HGS kartlarının okunmadığı için normal gişe ücreti yerine en uzak mesafe ücretinin kesildiğini ve HGS’deki hatanın faturasının yine vatandaşa kesildiğini belirttiler.

HGS kartları okunmadığı için sorun yaşayan araç sahiplerinin şikayetleri şöyle:

HGS Kartları Okunmayanlara Uzak Mesafe Ücreti Kesiliyor “06. 03. 2013 günü İstanbul Anadolu Yakası Dudullu girişi ile Kartal çıkışı arasında 2 defadır HGS geçişinde 13. 50 TL uzak mesafe ücreti kesiyor. Bu HGS’nin sisteminin oturmamasından kaynaklanabilir. HGS hesabımızdan fazla ücret kesildiğini belirttiğimiz müşteri hizmetleri ‘HGS kartının okunmadığından kaynaklanan bir sorun olabilir’ diye yanıt verdi. Bu durumdan dolayı cezası biriken vatandaşlarımızın olduğundan eminim.”
 
HGS Hesaplarına Bakiye Şoku!

“Bugün bakiyemin bittiği mesajını aldım ve internetten HGS geçişlerimi kontrol ettim. Her zaman kullanmış olduğum yolda 7 Şubat girişim okunmamış ve 13. 50 TL hesabımdan çekilmiş. Bunun üzerine PTT müşteri hizmetlerini arıyorum fakat müşteri temsilcisine bağlanmak imkansız. Dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz, nerdeyse aldığımız nefese bile vergimizi ödüyoruz. Artık çıkartmış olduğunuz yeni sistemin eksikliklerini de vatandaşa ödetmeyin.”

1.40 TL Yerine 13.50 TL Kesildi
 
“Yeni almış olduğum HGS kartı ile İstanbul Çamlıca otoban gişesinden giriş yaptım. Her gün Yaptığım gibi Sancaktepe çıkışından çıkış yaptım. Fakat giriş yaparken okumamış çıkış yaparken 1, 40 TL kesmesi gerekirken 13. 50 TL kesti.”

“Her 3 Geçişten 1’i Okumuyor” “
 
HGS her 3 geçişten 1 ini okumuyor. Bu olabilir kul yapısı tamam ama bu konuya muhatap PTT’nin vatandaşların mağduriyetine olan duyarsızlığına pes dedim ve bizzat işi gücü bırakıp avukat aracılığı ile PTT hakkında şikayetçi oldum. Mahmut Bey gişesi HGS giriş Ispartakule HGS çıkış her şey kuralına uygun. Fakat her 3 geçişten 1’i okumuyor ve en uzak mesafe kesiliyor ve en önemlisi karşımızda muhatap yok.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde