Güven devam ediyor: Akbank’a yurtdışından 1 ayda 1.6 milyar dolar

Güven devam ediyor: Akbank’a yurtdışından 1 ayda 1.6 milyar dolar

Akbank, yılın ilk yarısını 2 milyar 485 milyon TL net kârla tamamladı.

Güven devam ediyor: Akbank’a yurtdışından 1 ayda 1.6 milyar dolar
16px
24px
28.07.2016 10:49
ABONE OLgoogle
Akbank, yılın ilk yarısını 2 milyar 485 milyon TL net kârla tamamladı. Bankanın ilk yarı performansını değerlendiren Genel Müdür Hakan Binbaşgil, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, "Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü olumsuz etkileyecek benzeri olayların artık hiç bir zaman yaşanmamasını diliyoruz. İnanıyoruz ki ülkemiz bu süreçten sonunda güçlenerek çıkacak" dedi.

GÜVEN DEVAM EDİYOR

Akbank'ın Türkiye'ye yaptığı katkının artan bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Binbaşgil, "Piyasalarda son bir haftada yaşanan dalgalanmaya ve aynı zamanda S&P'nin aceleci kararına rağmen, Dünya Bankası kuruluşu IFC ile yetkilendirme sözleşmesi imzaladığımız 250 milyon dolarlık finansmanla birlikte son bir aydaki uzun vadeli borçlanmamızı toplamda 1.6 milyar dolara yükseltiyoruz. 12 yıla kadar vadesi olan bu finansmanlar, ayrıca Türkiye'de temel ekonomik göstergelerin, bankacılık sektörünün sağlamlığını ve yatırımcıların Akbank'ın başarılı performansına olan inancını bir kez daha teyit etti. Gündemin bu denli yoğun olduğu bir dönemde bu kadar uzun vadeli finansmanları sorunsuz temin edebiliyoruz. Bu da, 15 Temmuz'da gerçekleşen girişim sonrası piyasalarda normalleşmenin sürdüğüne, Türkiye'deki yatırım ortamına olan uluslararası güvenin de 15 Temmuz öncesi seviyelere dönmeye başladığına işaret ediyor" dedi.

195 MİLYAR TL KREDİ DESTEĞİ

Uluslararası piyasalardaki hareketliliğin 2016'nın ilk yarısında devam ettiğini belirten Binbaşgil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Global piyasalardaki belirsizliklere rağmen bankamız çok başarılı bir performans gösterdi. Bu dönemde geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla aktiflerimizi yüzde 5.2 büyüterek 266 milyar TL'ye çıkardık. Toplam kredilerimiz vasıtasıyla ekonomimize sağladığımız desteği 160 milyar TL'si nakdi olmak üzere toplam 195 milyar TL'ye yükselttik."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde