Günlük masrafı 500 Bini geçince yarım milyon imza toplandı

Günlük masrafı 500 Bini geçince yarım milyon imza toplandı

ABD'de 500 binden fazla insan, New York'ta yaşamaya devam eden First Lady Melania Trump'ın Beyaz Saray'a taşınması için başlatılan kampanyaya imza attı.

Günlük masrafı 500 Bini geçince yarım milyon imza toplandı
16px
24px
05.04.2017 13:21
ABONE OLgoogle

Melania Trump, oğulları Barron’un sene ortasında okul değiştirmesini istemediği için Ocak ayında Başkanlık görevine başlayan eşi Donald Trump ile birlikte Washington DC’ye taşınmadı.

Oğluyla birlikte New York’ta yaşamaya devam eden Melania Trump’ın bu tercihi iki aydır gündemden düşmüyor.

GÜNLÜK MASRAFI 536 BİN TL

Son olarak ABD’liler First Lady’nin Beyaz Saray’a taşınması için imza kampanyası başlattı. Zira Melania Trump’ın New York’ta yaşamasının devlete ağır bir faturası var. Günlük 146 bin doları (536 bin TL) bulabilen koruma masrafı vatandaşın vergilerinden kesiliyor.

First Lady'nin 1.5 Milyon Dolarlık portresi olay oldu

İmza kampanyasında şöyle deniyor: “New York’taki Trump Tower’da yaşayan First Lady’nin korunması için ABD’li vergi mükellefleri çok yüksek miktarda para ödüyor. Bu masrafın hiçbir faydalı sonucu bulunmamaktadır ve finanse edilmesi bırakılmalıdır.”

KONU SENATO’YA TAŞINACAK

Kampanya ABD Senatosuna gönderilmesi için gerekli olan 150 bin imzayı çoktan geçti. Yarım milyon imza toplanan kampanya ile Trump ailesinin “müsrif yaşam şekli” de eleştiriliyor.

İmzacılardan Lyn Siegel şimdiye kadar tüm First Lady’lerin eşleriyle birlikte Beyaz Saray’da yaşadığını belirterek, “Zaten Trump’ın golf seyahatleri için yeteri kadar para ödüyoruz” diyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde