Güney Afrika’da “Türk Caddesi” kuracaklar

Güney Afrika’da “Türk Caddesi” kuracaklar

Açtıkları mağazalarla birçok ülkede tanınmaya başlayan Türk perakendeciler sonunda yurtdışındaki alışveriş merkezi yatırımcılarının da dikkatini çekmeyi başardı.

Güney Afrika’da “Türk Caddesi” kuracaklar
16px
24px
03.08.2017 12:39
ABONE OLgoogle

Nitekim Güney Afrika’nın birçok şehrinde AVM’leri ve otelleri bulunan, ülkenin önde gelen yatırım şirketi Pareto Retail Investment’ın patronu Malose Kekona, Türk perakendecileri ülkesine çekmek için önceki hafta İstanbul’daydı.

Menlyn, Malose, Sandton, Cresta, Westgate, Garden Court, Pavilion gibi AVM’lerin sahibi olan Kekona, aralarında LC Waikiki, Defacto, Koton, Mavi ve Flo’nun da bulunduğu perakendeci şirketlerin patron ve üst yönetimleriyle bir araya gelmiş. Arkadaşımız Özbey Men’in edindiği bilgilere göre yapılan görüşmelerin tümü olumlu sonuçlanmış. Hatta bu firmalardan bir kısmıyla Güney Afrika’daki AVM’lerde mağaza açmaları konusunda el sıkışılmış ve sözleşme imzalanması aşamasına da gelinmiş. Afrikalı şirketin yetkililerinin, JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş’la da görüştüklerini belirtelim.

Öğrendiğimize göre Güney Afrikalı şirketin İstanbul’daki bu temaslarını perakende sektörünün yakından tanıdığı Dufy Genel Müdürü Hüseyin Eğilmezgil organize etmiş. Güney Afrika’da halen üç mağazası olan Dufy, bu ülkede yılsonuna kadar dört mağaza daha açacakmış. Dufy’yi Güney Afrika’da büyütmek isteyen Eğilmezgil, diğer Türk markalarının da bu ülkeye girmesini istiyormuş.

Bu arada Güney Afrikalı yatırımcı lüks markaların bulunduğu AVM’lerinden birinde “Türk Caddesi” oluşturacakmış. Bu cadde üzerinde hazır giyim, ayakkabı, ev tekstili gibi sektörlerin yanı sıra Türk mutfağıyla tanınan restoran zincirlerine de yer verileceğini duyduk. Nitekim bu amaçla Big Shefs ve Hacı Abdullah’la da bir görüşme yapılmış.

Yaklaşık 55 milyon nüfusu bulunan Güney Afrika, son yıllarda ekonomisi hızla büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Kişi başına düşen milli geliri 12 bin dolar düzeyinde. Türkiye, Afrika kıtasının en büyük ekonomisine sahip olan bu ülkeye 2016 yılında 400 milyon dolarlık ihracat yaparken, ithalat ise 1.5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde