Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan: 15 helikopter nerede?

Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan: 15 helikopter nerede?

Ankara kulislerini yakından takip eden gazeteci ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan, darbe gecesi Erzincan’da 15 helikopterin kaybolduğunu iddia etti.

Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan: 15 helikopter nerede?
16px
24px
19.07.2016 05:35
ABONE OLgoogle
Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Ahmet Takan dünkü yazısında çok konuşulacak kulis bilgilerine yer verdi.

Takan, yazısında “15 Temmuz gecesi yaşanılan alçak darbe girişiminin tüm kirli yönlerinin, ikiyüzlülüklerinin öyle uzun uzadıya gizli kalacağını sanmıyorum” dedi. Darbeyi ABD’nin yaptığını iddia eden Takan, “Darmadağın oldu devlet koridorları. TSK, emniyet, yargı ve tüm bakanlıklarda koordinasyon tamamen koptu. Herkes birbirine düşman gözü ile bakıyor. 'Darbe başarılı oldu' fikrime katılmıyorsanız o zaman 'maksat hasıl oldu' penceresinden bakın olup bitenlere!..” dedi.

SİNSİ PLAN!

Takan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın darbeciler tarafından enterne edildiği anı detaylarıyla anlattı. Akar'ın emir subayı ve özel kalem müdürü ile enterne edildiğini, kafasına silah dayandığını, kemerle boynu sıkılarak darbe bildirisi okutulmasına çalıştırıldığını yazan Takan, Akar'ın direndiğini ve reddettiğini belirtti. 

Tüm operasyonu karargâhta yöneten kişi ise AK Parti iktidarının terfi ettirdiği ve partiye yakın bir komutan Tümgeneral Mehmet Dişli. Dişli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin öz kardeşi ve Genekurmay'da Proje Yönetim Dair Başkanlığı yapıyor. Takan, Dişli'nin tüm operasyonu yönetmesine rağmen Genelkurmay Başkanı Akıncılar Üssü’ne götürülürken kendisini kelepçelettirip helikoptere darbe mağduruymuş gibi bindirildiğini vurguluyor.

Başbakan Binali Yıldırım, “F-16’ların uçuşları ve kayıp uçak ve helikopter iddiaları var. Kayıp asker var mı?” sorusuna “Envanterde ilk anlarda eksikler vardı şu anda envanterde kayda değer bir eksik yok” şeklinde cevap verdi.

‘AKIN ÖZTÜRK EMEKLİ ETTİRİLMEDİ’

Ahmet Takan: “Bugün, vatana ihanet eden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün geçen sene emekli edilmemesi ve YAŞ üyesi olarak görevine devam etmesi için siyasi iktidarın Genelkurmay'a yaptığı ağır baskıyı en iyi bilenlerdenim.”



EN SON ERZİNCAN'DA GÖRÜLDÜLER

Ahmet Takan'ın kayıp helikopter muammasına dair şok iddiası var. Takan, “Sağlam kaynaklardan öğrendiğime göre; şu anda tespit edilen kayıp helikopter sayısı 15. Ve en son hepsi Erzincan semalarında görüldü. Bunların içinde kimler vardı?.. Bizler, kaos içinde doğruları bulmaya çalışırken, karartma operasyonları neticesinde 15 helikopter içindeki hainler güvenli ellere mi kavuştu?.. Son not: Dün Ankara'ya özenle seçilen 3 bin 500 özel harekât polisi getirildi!” sözleriyle yazısına son verdi.

DARBECİ KARDEŞİNİ SAVUNMADI

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Şaban Dişli, darbeci kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli hakkında Twitter üzerinden açıklama yaptı. Dişli, “Soyadı Dişli olan Tümgeneral kardeşim de olsa, duruşumuz değişmez, aksine katmerlenir. Biz Türkiyemiz ve Ay Yıldızlı Bayrağımızın Emrindeyiz. Liderimiz Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz Ölümüne darbeye hayır dedik. demeye devam edeceğiz” dedi.
MeydanGazetesi.com.tr
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde