Gül'ün danışmanlarından Erdoğan'a şok istifa

Gül'ün danışmanlarından Erdoğan'a şok istifa

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, eski TMSF Başkanı Ahmet Ertürk gibi danışmanlarının görev tesliminden sonra Tayyip Erdoğan’a istifalarını sunmaya hazırlandıkları öğrenildi.

Gül'ün danışmanlarından Erdoğan'a şok istifa
16px
24px
14.08.2014 08:59
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir süredir başdanışmanlığını yapan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, eski TMSF Başkanı Ahmet Ertürk gibi danışmanlarının görev tesliminden sonra Tayyip Erdoğan’a istifalarını sunmaya hazırlandıkları öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı’nda Gül’ün danışmanları bir de başdanışmanları var. Başdanışmanlar memur kadrosunda ancak istisnai kadrolarda görev alıyorlar. Görevleri mevcut Cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasıyla sona ermiyor. Ancak Köşk’ten bir danışman, Gül’ün görev süresi dolduktan ve Erdoğan geldikten sonra istifalarını sunacaklarını belirtti.

Danışman, “Görev süresi mevcut Cumhurbaşkanının görev süresi ile bağlantılı değil ancak prensip gereği yeni gelen Cumhurbaşkanına istifa sunulur diye düşünüyoruz” dedi. Köşk’te başdanışmanlar dışında kadrolu danışmanlar da bulunuyor. Ancak bu danışmanlar memur kadrosunda yer alıyorlar.

DURMUŞ YILMAZ: Gül’ün danışmanları içinde piyasaların yakından tanıdığı isimlerden Durmuş Yılmaz bulunuyor. 2006 yılında merkez bankası başkanlığına gelen Yılmaz, görev süresi dolduktan sonra 2011 yılında Cumhurbaşkanı Gül’ün yanında piyasalardan sorumlu başdanışman oldu. Yılmaz ile Gül’ün İngiltere’den tanıştığı biliniyor. Yılmaz bu arada yarım bıraktığı Hukuk Fakültesine kayıt yaptırdı. Yılmaz’ın Hukuk Fakültesi’nde 3. sınıfta okuduğu belirtildi. Yılmaz ombdusmanlık için de aday olmuş ancak Ak Parti son elemeye kalan üç aday arasında bırakmamıştı.

AHMET ERTÜRK:  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) başkanlığı yapan Ahmet Ertürk ise göre süresi doltuktan sonra Cumhurbaşkanı Gül’ün başdanışmanı olmuştu. Şubat 2010’da Köşk’ün ekonomi başdanışmanlığı görevine getirilen Ertürk, daha çok Gül’ün, işadamlarıyla olan temaslarında görev almıştı. Ertürk, görevini 2010’da Şakir Ercan Gül’e devretmişti.

ZEYNEP DAMLA GÜREL VE ERŞAT HÜRMÜZLÜ
Ertürk ve Yılmaz dışında Cumhurbaşkanlığı’nın başdanışmanlık kadrosunda Erşat Hürmüzlü ve Zeynep Damla Gürel de görev yapıyor. Zeynep Damla Gürel, CHP’nin eski İstanbul milletvekili. 2008 yılında Köşk’e geldi. Avrupa Birliği ile ilgili konularda Gül’ü danışmanlık yaptı. Erşat Hürmüzlü de 2008 yılında Gül’ün Ortadoğu bölgesi ve ülkeleriyle ilgili olarak Başdanışmanlığına atanmıştı. 
Neşe Karanfil/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde