Gül, 'Fetullah Gülen mektup yazdı mı?' sorusuna ne cevap verdi?

Gül, 'Fetullah Gülen mektup yazdı mı?' sorusuna ne cevap verdi?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Samsun'dan kara yoluyla geldiği Ordu'nun Ünye ilçesinde güllerle karşılandı. Gündemde yine dershaneler vardı

Gül, 'Fetullah Gülen mektup yazdı mı?' sorusuna ne cevap verdi?
16px
24px
22.11.2013 13:44
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Gül, dershaneler konusunda, "Kanun yapma sürecinde tartışmalar olabilir. Önemli olan bunun kırgınlıklara ve üzüntülere sebep vermeyecek şekilde yapılması'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Samsun'dan kara yoluyla geldiği Ordu'nun Ünye ilçesinde güllerle karşılandı. Gül, Ünye'nin ardından Fatsa ilçesine geçti. Gül, Hükümet Konağı Meydanı'nda kendisini karşılayan vatandaşları selamladı, ardından konuşma yaptı.

Gül, uzun süredir Ordu'yu cumhurbaşkanının ziyaret etmediğini, bu ziyareti gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Gül, Fatsa'dan Ordu Valiliğine gelişinde aralarında gaziler ve engellilerin bulunduğu vatandaşlarla selamlaştı. Gül, Valilik önünde kendisini bekleyen halka hitap etti.

Gül, Ordu'nun büyükşehir statüsü kazanmasının önemine işaret ederek, "Bu büyük bir potansiyel. Var olan potansiyeli çok daha büyük iş birliğine dönüşterecek, her şeyin çok daha koordineli yapılmasını sağlayacak düzenleme oldu" dedi.

Gül, daha sonra Valilikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dersanelerin özel okula dönüştürülmesine ilişkin tartışmaların devam ettiğinin hatırlatılması ve bunu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Gül, konuyla ilgili düşüncelerini geçen hafta Erzincan ziyaretinde dile getirdiğini hatırlattı.

Görüşlerimi kanun yapılırken paylaşırım

Kanun yapma süreçleri içerisinde tartışma yaşanabileceğini belirten Gül, "Önemli olan bu tartışmaların kırgınlıklara ve üzüntülere sebebiyet vermeyecek şekilde yapılmasıdır. Herkesin fikrini söylemesi gerekir. Herkesin kendi açısından doğrularını ortaya koyması gerekir. Parlamenter süreç içerisinde, kanun yapılırken de muhakkak ki kanun yapanlar bütün bunları dikkate alacaklardır. Şüphesiz ki hükümet bütün bunları dikkate alacaktır. Sonunda doğrusu neyse onu yapacaklarına inanıyorum" dedi.

Fethullah Gülen'in bu konuyla ilgili kendisinin de aralarında bulunduğu bazı isimlere mektup gönderdiğine ilişkin soru üzerine Gül, "Bu konuyla ilgili söylediklerim bu kadar olsun. Şüphesiz ki bazı sivil toplum örgütlerinin de çeşitli temsilcileri de görüşlerini iletiyorlar. Ben de okuyorum. Ben de bu süreç içerisinde görüşlerimi kanun yapılırken, muhakkak ki yetkililerle paylaşırım" ifadelerini kullandı.

Her türlü teröre karşıyız

Gül, büyükşehirlerde El Kaide ve PKK bağlantılı örgütlerin eylem yapacağına dair duyumlar olduğu ve bu yönde kendisine istihbari bilgi ulaşıp ulaşmadığının sorulması üzerine, devletin ilgili birimlerinin her zaman teyakkuz halinde olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

"Teröre hiçbir şekilde müsamaha gösterilmez. Terör hiçbir şekilde gerekçelendirilemez" diyen Gül, Türkiye'nin terörden kurtulması, istikrarın, kardeşliğin ve barışın hakim olması için bir çalışma yürütüldüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Bunun değerini bilmek gerekir. Ne kadar çok sıcak ortam içinde olursanız o kadar çok çatışma olur. Ne kadar özgüven içerisinde konuşarak problemlerimizi çözelim derseniz herkes birbirini daha çok anlamaya başlar. Ama bunu bozucu, herhangi bir eylem, herhangi bir saldırı söz konusu olursa da güvenlik güçlerimiz, onların hepsinin talimatı tamdır, gereğini yaparlar ve buna asla müsamaha edilmez" diye konuştu.

Dünyanın çeşitli yerlerinde sivil vatandaşları hedef alan terör saldırıları yaşandığını, Beyrut'ta da geçen günlerde böyle bir saldırının yapıldığını hatırlatan Gül, Türkiye'nin her türlü radikalizm karşısında yer aldığını ve bu konuda çok dikkatli olduğunu kaydetti.

 Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün eğer birisine yapılanı hoş görürseniz yarın o size de yönelir. Onun için Türkiye'nin terörle ilgili pozisyonu tereddütsüz çok sağlamdır. İlkeli ve prensipli bir şekildedir. Bazı ülkelerde Türkiye'nin Suriye'deki terörle bağdaşık grupları desteklediğine veya onlara ortam hazırlandığına dair yazılar görüyorum. Bunlar Türkiye'ye karşı haksızlıktır. Türkiye ne amaçla olursa olsun, kesinlikle terörün her türlüsüne kesinlikle karşıdır. Yeri geldiğinde de kendi ülkemiz başta olmak üzere tedbirleri alır."

İstanbul'da 10 yıl önce, El Kaide saldırıları ile karşı karşıya kalındığını ve büyük kayıplar verildiğine dikkat içeken Gül, "İsmi ne olursa olsun, her türlü terör örgütüne kesinlikle karşıyız. Hiçbir şekilde hoşgörmeyiz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde