Gözaltında fenalaşan gazeteci Hüsnü Mahalli hastaneye kaldırıldı

Gözaltında fenalaşan gazeteci Hüsnü Mahalli hastaneye kaldırıldı

Gözaltında rahatsızlanan Mahalli, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Gözaltında fenalaşan gazeteci Hüsnü Mahalli hastaneye kaldırıldı
16px
24px
15.12.2016 04:44
ABONE OLgoogle

Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin Twitter paylaşımıyla, “Türk milletini, Cumhuriyetini alenen aşağıladığı ve hakaret” ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı.Gözaltında rahatsızlanan Mahalli, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince önceki akşam evinde gözaltına alınan gazeteci Mahalli, Vatan Caddesi'ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde götürüldü. Burada işlemleri devam eden Mahalli akşam saatlerinde rahatsızlanınca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.  Mahalli'nin tedavisi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Servisi'nde devam ediyor.

Gazeteci Mahalli’ye ‘301’ suçlaması

Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin Twitter paylaşımıyla, “Türk milletini, Cumhuriyetini alenen aşağıladığı ve hakaret” ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı. Hüsnü Mahalli 12 Aralık günü “Twitter üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği” iddiasıyla gözaltına alındı.

Hüsnü Mahalli devlet büyüklerine hakaretten gözaltına alındı

Avukatları soruşturmayı yürüten savcılığa sundukları dilekçede Mahalli’nin MS ve diyabetik polinöroterapi hastalığı olduğunu belirterek, bir an önce ifadesinin alınarak tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmesini talep etti. Dilekçede, Mahalli’nin ifadesinin henüz alınmadığı vurgulanarak MS hastalarının hayatlarını idame ettirebilmeleri için ilaçlarını zamanında alması, hijyenik koşullarda bulunması ve fizik tedavi uygulanması gerektiğine dikkat çekildi. Mahalli’nin sağlık durumunda gözaltına alındığı günden bu yana gözle görülür bir gerileme olduğu belirtilen dilekçede “Müvekkil 67 yaşında olup dünyaca tanınan ve BBC’de 18 yıl muhabirlik ve gazetecilik yapmış bir şahsiyet olup, içerisinde bulunduğu bu durum gerek fiziken gerekse psikolojik olarak kendisini olumsuz etkilemektedir” denildi. Mahalli gözaltına alınırken yanında olan CHP’li Barış Yarkadaş, “Hüsnü Mahalli’nin evinde yapılan aramada, ayakkabı kutusunun içinde para çıkmadı. Evde bol kitap ve bol gazete çıktı” diye konuştu. Basın Konseyi de sağlık sorunlarına dikkat çektiği Mahalli’nin bir an önce ifadesinin alınarak serbest bırakılmasını istedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde