Gözaltına alınan polislere iftarlık yok!

Gözaltına alınan polislere iftarlık yok!

Yolsuzluk ve KCK soruşturmalarında görev alan polislere yönelik yürütülen hukuksuz suçlama ve gözaltılarda yaşanan insanlık dışı uygulamalar devam ediyor.

Gözaltına alınan polislere iftarlık yok!
16px
24px
23.07.2014 05:51
ABONE OLgoogle
Sahur vakti apar topar evlerinden alınarak gözaltına alınan emniyet mensuplarının iftar yemeği söylemelerine dahi müsade edilmedi. Akşam saatlerinden itibaren aileleriyle telefon görüşmesi yapmaları da engelleniyor.

KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarını yürüten  polisler dün gece sahur vaktinde sofralarından kaldırılarak gözaltına alındı. Bir kısmı ise hiçbir gereklilik bulunmazken devlet geleneğine leke sürer bir şekilde kelepçelendi. Ancak aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu emniyet mensuplarının maruz bırakıldığı insanlık dışı uygulamalar bununla da sınırlı kalmadı. Doğru düzgün sahur dahi yapamadan bütün günü oruçlu geçiren emniyet mensuplarına iftar olarak da yenilebilmesi mümkün olmayacak bir yemek sunuldu.

Edinilen bilgiye göre 250 gramlık plastik bir kapta yağ içinde yüzen bir patlıcan yemeği ile kuru pilav iftariyelik olarak verildi. Bunun üzerine polisler, "Bunu bir insanın aç karnına yiyebilmesi münkün değil." diyerek şayet iftar verilmeyecekse dışarıdan yemek söylemek istediklerini ifade ettiler. Fakat bu son derece insani talepleri dahi reddedildi. Orucu sahursuz geçiren göz altındaki emniyet mensupları, iftarı da aç geçirmek zorunda bırakıldı.

Eski Terörle Mücadele Müdürü Ömer Köse'nin ise, "Ben kendim terör müdürü iken terör örgütü üyelerinin dahi dışarıdan yemek söylemesine müsade ederdik. Çay dahi içmemize müsade edilmiyor." cümleleri ile bu insanlık dışı muameleye tepki gösterdiği öğrenildi.

Aileleri ile görüşmeleri dahi engelleniyor

Eski Emniyet Müdürleri'nin maruz bırakıldığı bu uygulamalar bu kadarı ile de bitmiyor. En temel insani ihtiyaçları ve hakları olan aileleri ile telefon görüşmesi yapma imkanları da ellerinden alındı. Akşam saatlerine kadar emniyet mensuplarının avukatları aracılığıyla aileleri ile telefon görüşmesi yapabildikleri ancak akşamdan itibaren bunun da engellendiği öğrenildi. Bu imkan, terör suçlularının bile faydalanabildiği son derece meşru bir hak. Lakin pek çok konuda olduğu gibi gözaltındaki emniyet mensupları ile aileleri bu konuda da mağdur ediliyor.

Kaynak: Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde