Görmemişin biri Kral olmuş: Bagajı tam 27 uçakla taşındı

Görmemişin biri Kral olmuş: Bagajı tam 27 uçakla taşındı

Hafta başında Malezya’yı ziyaret eden Suudi Kralı’nın Endonezya’ya aktarılan bagajı 27 uçakla taşındı.

Görmemişin biri Kral olmuş: Bagajı tam 27 uçakla taşındı
16px
24px
01.03.2017 12:21
ABONE OLgoogle

 

Endonezya’ya bugün resmi bir ziyaret için gelen Suudi Arabistan Kralı Salman’ın bagajı tam 450 ton ağırlığında. Kral Salman’ın bagajı içerisinde değişik ekipmanların yanı sıra limuzin arabalar ve elektrikli asansör aletleri de bulunuyor.

Suudi Kral, Endonezya ziyareti için yanına neler aldı neler: Bin 500 kişi, 459 ton eşya ve 2 limuzinle Asya turu...

Suudi Arabistan Kralı Selman Abdülaziz el Suud Asya turunda. Kral’a turda eşlik eden heyetteki kişi sayısı ve beraberinde götürülen kişisel eşyaların ağırlığı, dikkat çekti.

Sputnik’in haberine göre, Malezya Kralı V. Muhammed'in davetlisi olarak Kuala Lumpur'a resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Kralı Selman Abdülaziz el Suud'a 600 kişilik heyet eşlik ediyor. Bir ay sürecek Asya turunun ilk durağı Malezya'ya ulaşan Kral Selman, ziyaretinin ilk gününde Malezya Başbakanı Necib Rezak ile görüştü.

Dört gün sürmesi planlanan ziyarette ikili ve heyetler arası görüşmelerde hac organizasyonu ve helal gıda başta olmak üzere ulusal petrol şirketleri, eğitim, bilim ve insan kaynakları konularının gündeme gelmesi bekleniyor. Taraflar, görüşmeler sonrasında bazı anlaşmalara imza atacak. Ziyaret sırasında 81 yaşındaki Kral Selman'a Malaya Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanları verilecek, Malezya ulusal haber ajansı Bernama ile Suudi Arabistan ulusal haber ajansı arasında da işbirliği anlaşması imzalanacak.

10 yıl aradan sonra Malezya'yı ziyaret eden ilk Suudi Arabistan kralı olan Kral Selman'ın Malezya'dan sonra Asya turu kapsamında diplomatik temaslarda bulunacağı Endonezya, Brunei, Maldivler, Çin ve Japonya'yı ziyaret etmesi bekleniyor.

KRALIN ŞAHSİ ASANSÖRÜ DE TAŞINACAK

Kalabalık heyetle birlikte, 2 Mercedes-Benz limuzin, 459 ton ağırlığında bagaj ve Kral Selman'a ait 2 adet şahsi asansör de Suudi Arabistan Kralı'nın Asya turu kapsamında taşınacak.

KARGO ŞİRKETİ 570 ELEMAN İSTİHDAM EDECEK

Kral Selman'ın eşyalarının taşınması için görevlendirilen Endonezyalı kargo şirketi PT Jasa Angkasa Semesta (JAS) yöneticisi Adji Gunawan, Suudi Kral'ın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için 570'ten fazla çalışana ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Endonezya'ya 1-9 Mart tarihlerinde 800 kişilik bir delegasyonla birlikte gidecek olan Kral Selman'a burada, Suudi Arabistan Bakanları ve 25 Prens de eşlik edecek. Böylelikle Kral Selman ile birlikte Asya turuna katılan kişi sayısının bin 500'e ulaşacağı tahmin ediliyor.

Kral Selman Endonezya ziyaretiyle birlikte, son 46 yılda ülkeyi ziyaret eden ilk Suudi Kralı olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde