Google, Vodafone, Bing'e girmek suç sayıldı

Google, Vodafone, Bing'e girmek suç sayıldı

Bakırköy 2. Ağır Ceza tarafından kabul edilen “sözde paralel yapı” iddianamesinde Google, Vodafone, Bing gibi sitelere girmek suç delilleri arasında sayıldı. WhatsApp da tehlikeli!

Google, Vodafone, Bing'e girmek suç sayıldı
16px
24px
26.04.2016 07:35
ABONE OLgoogle
İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer  Faruk Aydıner, burs ve zekat verdikleri için tutuklanan bazı kişiler hakkında skandal bir iddianame hazırladı. Milyarlarca kullanıcısı olan Google, Bing, Vodafone gibi sitelere girmeyi bile deliller arasına koydu.

WHATSAPP DA LİSTEDE

İddianamede şüpheli şahıslar tarafından internet üzerinden haberleşme imkânı tanıyan Skype, Tango, WhatsApp vb. programların şifreli ve düşük maliyetli olması nedeniyle sık tercih edildiği yazılıyor. Şahısların birbirlerine “abi” ya da “hocam” diye hitap ettiği vurgulanıyor. 

TERÖRİST GOOGLE! 

BU İDDİANAMEYE GÖRE HERKES TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLABİLİR


İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner tarafından ‘burs ve zekat’ verdikleri için haklarında iddianame hazırlanan hayırseverler; Google, Vodafone, Bing ve peygamberyolu isimli internet sitelerini ziyaret etmeleri nedeniyle sözde FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlandırıldı.  Söz konusu iddianame Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede şüpheli şahıslar tarafından internet üzerinden haberleşme imkânı tanıyan Skype, Tango, WhatsApp vb. programalar şifreli ve düşük maliyetli olması nedeniyle tercih edilmesi suçmuş gibi gösterildi. Dünyada milyarlarca kullanıcısı olan sitelerin de son zamanların modası olan ‘paralel yapı’ yalanı ile irtibatlı gösterilmesi skandal olarak değerlendiriliyor. Bu iddianameye göre milyarlarca kişi terör örgütü üyesi olmakla suçlanabilir.

İŞADAMI DERNEĞİNE BASKIN

14 Ekim 2015 tarihinde İstanbul’da faaliyet gösteren Florya İş Adamları Derneği’ne Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner’in talimatıyla operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 19 hayırsever işadamı gözaltına alındı. 14 Ocak 2016 tarihinde Başsavcı Vekili Aydıner soruşturmayı genişleterek hayırseverlerin ev ve iş yerlerinde arama yaptırdı. Yapılan aramada şüpheli şahısların cep telefonlarına da el konuldu. 14 farklı adreste el konulan dijital envanterler, İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Bürosu’na gönderildi. Emniyet, tamamladığı dosyayı Başsavcı Vekili Aydıner’e geri gönderdi ve dijital envanterlerden elde edilen verilerin suç delili olarak konulduğu öğrenildi.

DİNİ SİTEYE GİRMEK SUÇ! 

İddianamede, ‘dijital veriler ile alakalı incelemeler’ başlıklı dosyada Şüpheli Z.V.’nin cep telefonunda yapılan incelemede sözde FETÖ/PDY terör örgütü ile ilişkili sitelerin listesine de yer verilmiş. Dijital delil olarak konulan listenin başında; http://www.vodafone.com.tr ve http://www.google.com.tr geliyor. Devamında ise http://nurhayatsuara.blogspot.com.tr, http://www.peygamberyolu.com, http://www.bing.com, http://fgulen.com, http://www.samanyoluhaber.com, http://www.irmaktv.com.tr, http://www.zaman.com.tr yer alıyor.

‘ABİ’ VE ‘HOCAM’ İFADELERİ MAKUL ŞÜPHE

İddianamede Söz konusu şahısların haberleşme esnasında aralarında isim zikretmekten imtina ederek “abi” ya da “hocam” şeklinde genel ifadeler kullandığına dikkat çekiliyor. Şahısların cep telefonlarına abonesi oldukları Zaman Gazetesi’nden gelen bilgilendirme mesajları da örgütsel irtibat olarak değerlendiriliyor.

TÜRK OKULU ZİYARETİ DE ÖRGÜT KAPSAMINDA

İddianamede şüpheli olarak ismi geçen O.A. ve F.E.’nin incelenen cep telefonlarında 4 kişi ile birlikte, yurtdışındaki Türk okullarını ziyaret etmeleri de örgütsel eylem kapsamında değerlendiriliyor. Şüpheli şahısların Afrika’da faaliyet gösteren okul ziyareti ve öğrencileri ile çektirdikleri fotoğraflarda delil kapsamında dosyada yer alıyor.

FUAT AVNİ’Yİ TAKİP ÖRGÜTSEL FAALİYETMİŞ

İddianamede şüpheli R.B’nin Twitter hesabından yaptığı takipler ve retweetler de örgütsel faaliyet kapsamında değerlendiriliyor. 2 milyon 800 bin takipçisi olan sosyal medya fenomeni Fuat Avni’yi takip etmek dosyada suç olarak yer alıyor. 

Ayrıca Mümtaz’er Türköne, Ahmet Kurucan, Zaman Gazetesi, Hidayet Karaca, Mehmet Kamış, Metin Yıkar, Yeni Bahar Dergisi, Irmak Televizyonu, Samanyolu Haber TV, Abdullah Akadiroğlu, Asım Yıldırım, Kemal Gülen, Mehmet Baransu, Ekrem Dumanlı, Hakan Şükür, Nazlı Ilıcak, fuatavni, Mustafa Ünal, Adem Yavuz Arslan, gibi isimlerin Twitter’da takip edilmesi de  terör örgütü ile bağlantılı olarak gösteriliyor.

Mustafa Gürlek/Meydan Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde