Gökmen Ulu ve Mediha Olgun gözaltına alındı

Gökmen Ulu ve Mediha Olgun gözaltına alındı

Bu sabah Sözcü'ye yönelik düzenlenen operasyonda sozcu.com.tr Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun ile Sözcü İzmir muhabiri Gökmen Ulu gözaltına alındı..

Gökmen Ulu ve Mediha Olgun gözaltına alındı
16px
24px
19.05.2017 17:45
ABONE OLgoogle

Mediha Olgun sabah saatlerinde evinden gözaltına alınarak Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürülmüştü. Akşam saatlerinde de İzmir muhabiri Gökmen Ulu gözaltına alındı.  Sabahtan bu yana İzmir’deki evinde bekleyen Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu’nun evinde polisin arama başlattığı bildirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında  çıkartılan gözaltı kararı, İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü  ekiplerince Ulu'ya tebliğ edildi.
 
Ulu'nun Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtindeki evine gelen ekipler,  şüpheliye hakkında gözaltı, arama ve dijital verilere el koyma kararı olduğunu  bildirerek, evde arama yapmaya başladı.
 
Gökmen Ulu, tebliğin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı yeri  haberleştirmesinin habercilik başarısı olduğunu, dünyanın her yerinde siyasi  liderlerin tatil haberlerinin haber değeri taşıdığını, kendisinin de bunun  üzerine haberi yaptığını savundu.

Darbe girişimi yaşandığı sırada Marmaris'te bulunduğunu, o akşam  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele giderek yaptığı açıklamayı da  haberleştirdiğini ifade eden Ulu, Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasını kamuoyuna  ilk duyuran gazetecinin kendisi olduğunu söyledi
 
Darbe yanlısı bir muhbirin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı yeri haber  yaparak değil darbecilere bunu telefonla bildirerek yapabileceğini dile getiren  Ulu, yaşanan durumun trajikomik olduğunu savundu.
 
Ulu'nun avukatı Murat Ergün, polis ekipleriyle arama usül esaslarıyla  ilgili müzakerede bulundu ve arama esnasında evin odalarına tek tek girilmesini  istedi.

Ekipler, tebliğin ardından Ulu'nun evine girerek arama yapmaya  başladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde