Gizem Dolu Anadolu'nun yeni durağı Cenevre

Gizem Dolu Anadolu'nun yeni durağı Cenevre

Türkiye’nin doğa ve kültürel zenginliklerinin fotoğraflarla anlatıldığı ve birbirinden özel yaşam hikâyelerinin derlendiği “Gizem Dolu Anadolu: 81 İl Türkiye” kitabı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Cenevre’de sergilenecek.

Gizem Dolu Anadolu'nun yeni durağı Cenevre
16px
24px
06.11.2017 13:37
ABONE OLgoogle

Ege Yapı’nın ana sponsorluğunda hazırlanan 81 İl Türkiye: Gizem Dolu Anadolu Fotoğraf Kitabı’nın sergisi, 9 Kasım’da yurt dışında Cenevre’de sergilenecek. Kitap, fotoğraf sanatçısı Resul Çelik’in 21 yıllık meslek hayatındaki, tam 11 yıl süren fotoğraf çekimleri sonucunda ortaya çıkardığı binlerce fotoğraf arasından seçilerek meydana getirildi. 

H. İnanç Kabadayı: “Çok özel bir çalışmaya destek olduk”

Kültür mirasımıza büyük katkı sağlayacak ve yurt dışında da tanıtımı yapılacak özel bir kitabın sponsoru olmaktan dolayı heyecan duyduklarını ifade eden Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı; 

“Kültür ve sanata duyduğumuz hassasiyet çerçevesinde sponsor olduğumuz 81 İl Türkiye: Gizem Dolu Anadolu kitabı, şehirlerimizin kendine has tarihi, doğal, kültürel güzelliklerin yaşam öyküleri ile görselleştirdiği eşsiz bir eser oldu. Kitabı hazırlayan Resul Çelik’in 11 yıl boyunca büyük emek verdiği çalışmalarıyla bir araya getirilen bu kitap, gezip görülmesi, bilinmesi ve değer verilmesi gereken ülkemizin her şehrinden farklı güzellikler sunuyor. Her fotoğrafta farklı bir öykü ve güzellik yer alıyor. Kültür ve sanat faaliyetlerinin ülke tanıtımına ne denli katkı sağladığını biliyor, ülkemize katma değer sağlayacak her projeyi gönülden destekliyoruz” dedi. 

Resul Çelik: “Hedefim 192 ülkeyi fotoğraflayarak dünyanın birçok ülkesinde sergiler açmak”

Fotoğraf Sanatçısı Resul Çelik ise, Türkiye’nin kültür ve sanatıyla ön plana çıkarılması ve dünyaya Türkiye’nin tarihi ve turistik yerlerin güzelliklerini tanıtmak amacıyla böyle bir hedef oluşturduklarını belirterek; “21 yıllık meslek hayatımda edindiğim bilgi ve tecrübeyle, tarihe ve kültüre ışık tutan böylesi bir çalışmayı öncelikle bir kitapta topladık. Ardından 11 yıl süren bu çalışmayı sergi haline getirip Türkiye’nin önemli merkezlerinde ve yurt dışında sergiledikten sonra şimdi de Cenevre’ye taşıyoruz. Ülkemizdeki geleceğe miras kalacak anıları fotoğraflamak, benim için büyük bir tutku ve onur. Gittiğim tüm ülkelerde yaşam hikâyelerini fotoğraflamaya devam ediyorum. Yine ses getirecek farklı bir kitabın ve serginin hazırlıklarını yapıyorum. Cenevre’nin ardından dünyanın farklı noktalarında sergilerimiz olacak” şeklinde konuştu.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde