Gıda devinin patronu FETÖ'den tutuklandı

Gıda devinin patronu FETÖ'den tutuklandı

Aynes süt firmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında firmanın yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin de bulunduğu 19 kişi tutuklandı

Gıda devinin patronu FETÖ'den tutuklandı
16px
24px
28.12.2016 07:36
ABONE OLgoogle

DENİZLİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖPDY) soruşturması kapsamında Aynes süt firmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında firmanın yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin de bulunduğu 19 kişi tutuklandı

Denizlide Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin de bulunduğu 19 kişi tutuklandı.

Ünlü gıda devine FETÖ operasyonu: Sahibi gözaltında

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Acıpayam ilçesindeki Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞye düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan, şirketin yönetim kurulu başkanı Nevzat S, yönetim kurulu üyeleri Ayhan B. ve Mehmet A.Ö, Tümay Çalışkan, Suat H.S., Salih B, Onur N, Mustafa B, Metin T, Mekke Y, Mehmet U, Hüseyin A, Harun E, Fatih D, Erkan A, Ali R.I, Ali Ö, Eren Y. ve Hasan H.P. tutuklandı. Bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlıların FETÖnün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları, örgütsel faaliyetlerde bulundukları tespit edilirken, tutuklananlar arasında böcek davasından dolayı TÜBİTAKtan ihraç edilen kişilerin de bulunduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulması ile ilgili TÜBİTAKtan ihraç edilen 3 kişinin, şirketin finans ve insan kaynakları ile İstanbuldaki birimlerinde çalıştığı belirtildi. Aynı adreste Angolada faaliyet gösteren başka bir şirketin de olduğu ve örgütün şirket üzerinden yurt dışına para aktardığı tespit edildi.

Denizlide Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 8 Aralıkta düzenlenen operasyonda, aralarında Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmış, zanlıların evlerinde ve iş yerinde yapılan aramada terör örgütü FETÖye ait olduğu değerlendirilen delillere el konulmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde