Gelirse şaşırmayın! ​Arabası olmayanın vergi borcu olur mu?

Gelirse şaşırmayın! ​Arabası olmayanın vergi borcu olur mu?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘proaktif bir uygulama olarak gördüğü’ ve yararına inandığı bu mektuplardan sonuncusu ekim ayı içinde mükelleflere ulaştırıldı.

Gelirse şaşırmayın! ​Arabası olmayanın vergi borcu olur mu?
16px
24px
14.11.2014 13:18
ABONE OLgoogle
Maliye Bakanlığı, mükellefi mektupla uyarma uygulamasını sevdi. İlk kez 2011 yılında milyonlarca mükellefe gönderilen mektuplar, sonraki yıllarda artmaya başladı.

Özellikle 2012 yılında kira gelirlerini beyan etmeleri için mükellefe gönderilen mektuplar çok ses getirdi. Yine aynı yıl motorlu taşıtlar vergisi ve para cezalarıyla ilgili mektup uygulaması da ilk kez gerçekleştirildi.

2012’nin Nisan ayında “Maliye yine yakacak mektubun ucunu” başlığıyla bir haber yapmıştık. Bu haberde Maliye’nin mektuplarının mükellefin yüreğini ağzına getirdiğini, bununla da kalmayıp birçok mükellefe yanlış mektuplar gittiğini belirtmiştik. Kira geliri olmayanlara kira beyanı ile ilgili uyarılar giderken, arabası olmayanlara da MTV ile ilgili ‘borç’ mektupları gittiğini belirtmiştik.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘proaktif bir uygulama olarak gördüğü’ ve yararına inandığı bu mektuplardan sonuncusu ekim ayı içinde mükelleflere ulaştırıldı. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gönderilen son mektupların asıl amacı, Torba Yasa ile getirilen MTV ve trafik cezalarına yılsonuna kadar 6, 9, 12 ve 18 taksit yapma imkanı getirildiğinin bildirilmesi.

Buraya kadar her şey güzel ama mektuplarda “Başkanlığımız kayıtlarına göre 10/10/2014 tarihi itibariyle Motorlu Taşıtlar Vergisi ve/veya trafik cezası borcunuz olduğu tespit edilmiştir” ifadesinin yer alması bazı mükellefleri rencide ediyor. Bunun nedeni ise bizim de tanıdığımız bazı mükelleflerin beş yıla yakın süredir arabasının bile olmaması. Diğer bir deyişle arabası olmayanın nasıl borcu olur? Anlaşılan mektupların bazıları adresini bulmuyor. Bizden uyarması!..
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde