Gazze'de en ağır bilanço... Ölü sayısı 500'ü geçti

Gazze'de en ağır bilanço... Ölü sayısı 500'ü geçti

Geçtiğimiz perşembe günü İsrail'in kara operasyonu başlattığı Gazze'de ölü sayısı 500'ü geçti.

Gazze'de en ağır bilanço... Ölü sayısı 500'ü geçti
16px
24px
21.07.2014 09:28
ABONE OLgoogle
Gazze Şeridi'nde görevini fiili olarak sürdüren eski Filistin hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "İsrail'in aralıksız olarak devam eden saldırılarında ölü sayısı 502'ye, yaralı sayısı 3 bin 150'ye yükseldi" dedi.

Kudra, İsrail'in sivil yerleşim birimlerini yoğun top atışına tuttuğu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde vurulan Siyam ailesine ait evlerde ilk belirlemelere göre yedisi çocuk dokuz kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını ifade etti. Kudra, yaralılardan beşinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda hedef aldığı Ebu Cami ailesine ait evin enkazından altısı çocuk dokuz kişinin cesedi çıkarıldı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın ise Gazze kentinin doğusunda İsrail askerlerini taşıyan bir aracı RPG-29 tipi roketle vurduğu bildirildi.

'İSRAİL ASKERİ KAÇIRILDI' İDDİASI

Öte yandan Hamas'ın bir İsrail askerinin rehin alındığı iddiasına İsrail'den yanıt geldi. İsrail'in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Ron Prosor, "Rehin alınmış hiçbir İsrail askeri bulunmuyor. Bu dedikodular doğru değil" diye konuştu.

İzzeddin el Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Obeyda, İsrail askerinin sabah operasyonu sırasında esir alındığını söylemişti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlatmıştı.

HER ŞEYİ YIKTILAR

İsrail'in 'Koruyucu Hat' adını verdiği işgal Gazze'yi kan gölüne çevirdi. Havadan ve denizden aralıksız bomba yağdırılan Gazze Şeridi'nde kara harekatıyla birlikte can pazarı yaşanıyor.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun kara harekatını genişletmesi ile birlikte Gazze'nin doğusundaki Şecaiyye mahallesinde hedef gözetmeksizin düzenlenen saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuk 60 kişinin katledildiği, yaklaşık 400 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Kocası ve 6 çocuğuyla koşar adım gidenlerden biri olan 45 yaşındaki Nur eş-Şevva, Şecaiyye'deki evinden İsrail'in yoğun saldırıları sebebiyle kaçmak zorunda kaldığını söyledi. 'İsrail askerleri saldırıdan önce bizi arayarak tehdit etti. 2006 yılında Lübnan'a düzenlenen saldırılarda banliyölerin yerle bir edilmesi gibi yaşağımız yerlerin de tahrip edileceğini söylediler' diyen Şevva, 'Çocuklarımızı alıp evden kaçtık herşeyimizi geride bıraktık' dedi.

Şevva, 'Her yerden ölüm kokusu yükseliyordu. Cesetler hala enkazların altında. Her şeyi yakıp yıktılar' dedi. Saldırıda kanlar içinde kalan 27 yaşındaki Ahmed Mansur adlı Gazzeli ise, 'Bizim insanlarımızı öldürdüler. İnsanları evlerini terk ederken bombaladılar. Hangi tür insan böyle bir şeyi yapabilir' diye sordu.

YANMIŞ CESETLER BULUNDU

Şifa Hastanesi'nde personelin çalışmalarının yetersiz kaldığı belirtilirken, hastaneye sürekli yanmış insan cesetlerinin geldiği ifade ediliyor. Gazze'nin doğusunda Şecaiyye dışında Tuffah ve Zeytun mahalleleri de İsrail ordusu tarafından hedef gözetilmeksizin top atışlarına maruz kalıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde