Gaziantepli ünlü iş adamı sigorta sektörüne adım attı

Gaziantepli ünlü iş adamı sigorta sektörüne adım attı

Önce Merinos Sigorta adıyla kurulan şirketin ismi Quick Sigorta olarak değişti ve hizmet vermeye başladı.

Gaziantepli ünlü iş adamı sigorta sektörüne adım attı
16px
24px
10.10.2016 09:35
ABONE OLgoogle

Halı denilince akla gelen en önemli üreticilerden biridir Gaziantep merkezli Erdemoğlu Holding... 1970 yılında Besnili Bilge Mehmet Erdemoğlu’nun kurduğu holding, İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ sıralamasına da Merinos Halı, Dinarsu Halı ve Sasa Polyester ile girerek kentin en önemli firmalarından birisi olduğunu gösterdi.

Erdemoğlu Ailesi şimdilerde farklı alanlara yöneliyor. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise sigorta... 2015’te Erdemoğlu Holding’teki Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan ve kendi adıyla holding kuran Mahmut Erdemoğlu, sigorta sektörüne adım attı.

İnşaat ve turizmde de olacak

Önce Merinos Sigorta adıyla kurulan şirketin ismi Quick Sigorta olarak değişti ve hizmet vermeye başladı. Maslak’ta merkezi bulunan Quick’in sermayesi ise yönetim kurulu başkanı unvanını üstlenen Mahmut Erdemoğlu’nun bu işe büyük umut beslediğini de gösteriyor. Şirketin sermayesi 50 milyon TL. Doğan Emeklilik’in kuruluş sürecinde imzası bulunan Ergo ve HDI’de yöneticilik yapmış Levent Uluçeçen’in Genel Müdür olarak görev aldığı Quick’in yönetiminde ise Mine Erdemoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevini üstleniyor. Diğer üyeler ise Gökay Erdemoğlu, Volkan Yıldız oldu.

Mahmut Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu sadece sigorta ile sınırlı kalmadı. Matger adıyla inşaat ve turizm şirketi de kurdu. Mahmut Erdemoğlu Holding bünyesindeki diğer şirketler ise Solar Energy AŞ, GMT İhracat ve İthalat AŞ, Me-Nova Gelişim Merkezi. Bu şirketleri şemsiyesi altında buluşturan Mahmut Erdemoğlu Holding’in merkezi ise Gaziantep değil İstanbul oldu.

İki kilim tezgahıyla başladı

Besnili Bilge Mehmet Erdemoğlu’nun 2 adet kilim dokuma tezgahı ile başlayan Erdemoğlu Ailesi, 1990 yılında Erdemoğlu Halı San. ve Tic. AŞ’yi kurdu. 1998 yılında ise isim değişikliği yaparak, fi rmanın adını Merinos Halı San. ve Tic. olarak değiştiren aile, bünyesine Dinarsu ve Padişah markalarını da kattı. Bu alımlarla halının yanı sıra mobilya, ev tekstili ve iplik sektörlerine de giren aile, 2010 yılında tüm şirketlerini tek bir çatı altında toplayarak Erdemoğlu Holding’i kurdu.

2015 yılı itibariyle 78 ülkede temsil edilen Erdemoğlu Holding, bugün bünyesinde Merinos, Dinarsu, Padişah, Efsane ve İmparator markalarını barındırıyor. Nisan 2015 tarihinde Sasa hisselerinin ini Sabancı Holding’den satın alan Erdemoğlu, bu oranı Ağustos 2015 tarihi itibariyle yüzde 84.8’e yükseltti. 2015’te Erdemoğlu Holding’den ayrılan Mahmut Erdemoğlu, kendi holdigini kurdu.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde