Garanti Bankası'ndan sürpriz bilanço

Garanti Bankası'ndan sürpriz bilanço

Garanti Bankası, yılın ilk çeyreğine ait mali sonuçları, beklentilerin ve önceki kıyaslama dönemlerinin üzerinde

Garanti Bankası'ndan sürpriz bilanço
16px
24px
27.04.2017 08:59
ABONE OLgoogle

Garanti Bankası'nın ilk çeyrek net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 47 artışla 1.53 milyar liraya çıktı.

Beklenti 1,44 milyar TL'ydi. Bir önceki çeyrekteki rakam ise 1,16 milyar TL olarak açıklanmıştı.

Bu açıdan sonuçlar hem geçen yılın aynı döneminin, hem bir önceki çeyreğin hem de beklentilerin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Bankanın dün akşam KAP'a gönderdiği ilk çeyrek finansal sonuçlara göre, krediler ve alacakları da 2016 sonuna göre yüzde 5.3 artarak 196 milyar liraya çıktı.

Garanti'nin aktif büyüklüğü 328 milyar 691 milyon 782 bin TL'ye ulaşırken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 269 milyar 255 milyon 793 bin TL'yi aştı. Bankanın özkaynak kârlılığı yüzde 18,9, aktif kârlılığı ise yüzde 2,1 seviyelerine yükseldi.

KGF KREDİLERİ 10 MİLYAR LİRAYI AŞTI

Konuyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Fuat Erbil, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2017 yılına temel bankacılık faaliyetleri kaynaklı güçlü bir başlangıç yaptık. Tüketici kredilerinde liderliğimizi sürdürürken, 2017 yılının ilk üç ayında TL işletme kredilerimizi yüzde 14 büyüttük. Bugün, Kredi Garanti Fonu kapsamında kullandırdığımız kredi tutarı 10 milyar TL'yi aştı.

Güçlü sermayemiz ve çeşitlendirilmiş fonlama kaynaklarımızla ekonomiye destek olmaya devam ediyoruz. Mart ayında gerçekleştirdiğimiz 6 yıl vadeli 500 milyon ABD Doları tutarındaki Eurobond ihracı, dünya piyasalarında çalkantıların yaşandığı bir dönemde Türkiye'ye ve Garanti'ye duyulan güvenin de önemli bir göstergesi."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde