Garanti Bankası'nda üst düzey şok istifalar

Garanti Bankası'nda üst düzey şok istifalar

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcıları Nafiz Karadere ve Onur Genç istifa etti

Garanti Bankası'nda üst düzey şok istifalar
16px
24px
22.12.2016 14:14
ABONE OLgoogle

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcıları Nafiz Karadere ve Onur Genç görevlerinden istifa etti. Cemal Onaran KOBİ Bankacılığı'ndan sorumlu GMY olarak atanırken, Mahmut Akten bireysel bankacılıktan sorumlu GMY olarak atandı.

Garanti Bankası tarafından KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bankamızın Yönetim Kurulunca;

Genel Müdür Vekili ve Bireysel Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç ile Küçük ve Orta Boy İşletme Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere'nin 31.12.2016 tarihi itibariyle görevlerinden istifalarının kabulüne;

Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Cemal Onaran'ın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna gerekli bildirimlerin yapılması ve izinlerin alınmasını takiben 01.01.2017 tarihi itibariyle Küçük ve Orta Boy İşletme Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına;

Bireysel Kitle Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü olarak görev yapan Mahmut Akten'in, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna gerekli bildirimlerin yapılması ve izinlerin alınmasını takiben 01.01.2017 tarihi itibariyle Bireysel Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına;

karar verilmiştir.

Sayın Onur Genç, 2017 ilk çeyreğinde görevi üstlenmek üzere hissedarımız BBVA'nın Amerika Birleşik Devletlerinde faaliyet gösteren BBVA Compass Bankasına Genel Müdür olarak atanmıştır."

Nafiz Karadere kimdir?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Nafiz Karadere, çeşitli özel sektör bankalarında üst düzey yönetici olarak çalıştı. 1 Mayıs 1999 tarihinde bugünkü görevine atanan Karadere, aynı zamanda Garanti Bank SA (Romanya), Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş., Garanti Konut Finansmanı Danışmanlık Hiz. A.Ş., Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş., Garanti Bilişim Teknolojisi ve Tic. T.A.Ş, T. Garanti Bankası A.Ş. Memur ve Müstahdemleri Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, WWF-Doğal Hayatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Öğretmen Akademisi Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Garanti Kültür A.Ş. (SALT) Yönetim Kurulu Başkanı. Bankacılık ve işletmecilik dallarında iş tecrübesi 34 yıl olan Karadere, Küçük ve Orta Boy İşletmeler Pazarlama alanlarından sorumlu idi.

Onur Genç kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans, Carnegie Mellon Üniversitesi İşletme bölümü yüksek lisans bölümünden mezun olan Onur Genç, 1996 yılında iş yaşamına başladı. Son olarak global bir danışmanlık şirketinin Kıdemli Ortağı ve Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapmakta iken, 20 Mart 2012 tarihinde Bireysel ve Özel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Garanti’ye katıldı. 2012 Mayıs ayında Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş. Genel Müdürlüğünü de üstlendi. 2015 Eylül ayı itibarıyla da Garanti Bankası’nda Genel Müdür Vekili unvanını aldı. Genç, aynı zamanda GarantiBank SA (Romanya), Garanti Bilişim Teknolojisi ve Ticaret A.Ş., Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi, Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. ve Garanti Yatırım A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Garanti Konut Finansmanı Danışmanlık Hiz. A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu. Bankacılık ve işletmecilik dallarında iş tecrübesi 17 yıl olan Genç, Bireysel Bankacılık Pazarlama, Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi, Bireysel Kitle Bankacılığı Pazarlama, Çağrı Merkezi, Özel Bankacılık Pazarlama, Finansal Kurumlar, Sigorta ve Emeklilik Koordinasyon, Müşteri Deneyimi ve Memnuniyeti ve Garanti Ödeme Sistemleri alanlarından sorumlu idi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde